Anonim

Roblox Shinobi Life - Konans Paper Kekkei Genkai Gameplay And Showcase

Enligt wiki,

Även om tekniken kan vara extremt fördelaktig kan försök att använda flera kloner för träningsändamål vara psykiskt skadligt för användaren, eftersom inte bara all erfarenhet samlas in av användaren, utan också all mental stress från att träna varje klon.

Nu, när en klon förstörs, måste det finnas någon mental stress involverad. Så känner Naruto (eller någon annan) något när deras skuggkloner är spridda?

Ingenting har visats för att indikera detta (åtminstone i anime). Jag undrade varför detta inte skulle vara tillämpligt.

Tja, faktiskt den mentala stress som är involverad när en klon förstörs kraftigt överförs till originalet har visats vid ett antal tillfällen i anime, inklusive en gång innan timeskip.

Under invasionen av Konoha-bågen:

När Naruto kämpar mot Gaara går Gaara in i Ichibi Shukaku-läge, och Naruto attackerar Gaara / Shukaku med 1000 kloner med Naruto Niisen Rendan (Naruto Two Thousand Combo). Han försöker sedan Naruto Yonsen Rendan (Naruto Four Thousand Combo), men Shukaku slåss tillbaka och förstör nästan alla kloner. När Naruto tvingas tillbaka, utropar han "Det gjorde ont mycket".

Senare efter timeskipet, när Kakashi säger till Naruto att smärtan som klonen upplever överförs till användaren, säger Naruto i en nedslagen / irriterad ton, "Jag visste det redan."

3
  • 3 Jag tror att Gaara-saken främst beror på att Shukakku också slog originalet. Det är dock möjligt.
  • 3 @MadaraUchiha Ja, kanske är det som du sa. Den speciella instansen stod ut (för mig) eftersom tidigare Naruto tog flera direkta hits, starkare än den, och ändå sa han ingenting. Så jag trodde att han verkligen kände smärtan av att cirka 1000 kloner förstördes. Men då reagerar inte anime-karaktärer konsekvent på händelser, så vem vet om det?
  • Bra diskussion! +1

Ja, han känner något. Det visades i avsnitten när Naruto tränade med Kakashi och Yamato (jag kommer inte ihåg exakta eisodes, men det handlade om när Kakashi gav Naruto papperet för att testa hans chakraaffinitet).

Kakashi sa till Naruto att när han kunde öka inlärningshastigheten genom att använda kloner, för när klonen förstörs överförs all ny kunskap den fick till teknikanvändaren.

Naruto sa att han aldrig hade känt till det, och Kakashi bad honom göra en klon och beordra klonen att följa honom. De flyttade ganska långt ifrån Naruto, och Kakashi sa till klonen något, jag tror att det var ett skämt, men jag kommer inte ihåg det. Sedan, när de kom tillbaka och Naruto släppte tekniken, hade han oerhört kunskap om vad Kakashi hade sagt till klonen.

1
  • 1 Tack för svaret. Men det skulle komma under kunskap. Jag undrade f skuggklonen kände någonting medan den var spridd och om användaren känner det också. Uttrycken på skuggklonernas ansikten verkar tyda på att de känner åtminstone något.

Du svarade i princip på din egen fråga. Det sägs verkligen att Naruto får klonens upplevelse, mental stress och chakra. När en klon förstördes hade den naturligtvis mental stress (eftersom den precis attackerades och dödades).

För det mesta ser du inte detta, antingen för att Naruto är van vid detta och har en enorm kapacitet att uthärda detta, eller för att tekniken skulle bli meningslös om han inte kunde använda den på grund av all stress. (Jag misstänker det senare)

Även om det under träningen där han använder sina kloner för att minska träningstiden blev det klart att det var mycket svårt för honom på grund av den mentala stress han fick av sina kloner.

3
  • Tack för svaret. Det finns en annan möjlighet: Klonerna sprids för snabbt under attack eller stressen passeras bara när jutsu fördrivs av Naruto (eller andra)
  • Tja, de tenderar att uthärda ett eller två slag (några ännu mer), så jag antar att de får viss mental stress (som bör / är att vidarebefordra till Naruto).
  • Korrekt. Men det verkar aldrig sakta ner Naruto (även om ett enda slag mot honom var tillräckligt för att sakta ner honom som barn)

Klonerna känner definitivt något, eftersom de sågs ha ansiktsuttryck, liksom stönande för att indikera att de känner smärta.

Den känslan verkar inte gå tillbaka till originalet. Även om kunskap, erfarenhet och till och med exaughstion verkar gå tillbaka, finns det troligen ett skydd mot fysisk skada och smärta (annars skulle det inte göra tekniken så användbar).

Kort sagt, han gör det känna till när hans kloner förstörs (eftersom deras kunskap reflekteras tillbaka på honom), men han känner inte deras smärta när de drabbas av shuriken eller får dödliga skador.

2
  • Kanske känner han bara ingenting för att klonerna förstörs och inte dödas. De sprids när de drabbats av en shuriken eller får en dödlig skada. Så de kanske inte ens känner något när de förstördes. Det är inte som en "normal" människa som dödas, de skadas inte eller blöder till döds, de släpptes precis.
  • 2 De stönar av smärta, och deras ansikte antyder att de känner något

Jag tror att mental kunskap och erfarenheter överförs till originalet en gång försvunnit, men inte fysisk smärta. Om så vore fallet skulle det bara vara för riskabelt att använda skuggklon-jutsu och bara användas i nödsituationer.

Jag undrade faktiskt om det motsatta scenariot. Dela skuggklonerna skador på originalet. Till exempel, när kabuto skar av muskeln i narutos ben, hade skuggklonen som skapades efteråt också en avskuren muskel i benet.

2
  • Du kan lägga till andra stycket som en separat fråga. Det är bra.
  • Den fysiska smärtan kanske inte överförs, men kunskapen är troligen det. Inducerad empati kan vara ganska svår.