Anonim

Pokémon Adventures Diamond och Pearl Dubbed - Avsnitt 1: \ "Ny början! \"

Jag har tänkt att börja titta på / läsa den här serien under en tid nu. Jag är dock osäker på vilket media jag ska välja.

Finns det många fyllmedel i anime?
Förklaras handlingen bättre i mangan?
Eller är de absolut desamma?
(vilket betyder att titta på anime eller läsa manga kommer alltid att lämna mig med hela historien)

Om det finns skillnader, förutsatt att de inte utgör en omfattande lista, räkna upp dem.

3
  • Jag har aldrig läst mangan personligen, men från det jag har hört tillagde anime inte mycket (eller åtminstone inte så mycket som det kunde ha), men skiljer sig mest i hur snabbt historien fortskrider (anime är något långsammare tempo) och tenderar att överbetona vissa romantiska förhållanden (åtminstone mer än mangan.) Men då är allt detta hörsägen från Google: P
  • Jag har bara läst några kapitel av mangan, men jag trodde att anledningen till att de gjorde anime så spridda (~ 75 avsnitt över 3 år istället för allt på en gång) var att undvika fyllmedel.
  • En av skillnaderna handlar om censur: Varför hette Shonen Jump Shonen Jack i Bakuman Anime?

Jag har bara sett animeens första säsong, men baserat på det kan jag påpeka att mangan inte utgjorde Mashiro & Moritakas verk. När de skapade en ny manga skulle anime vanligtvis visa dig det mesta av sin historia, medan mangan i allmänhet bara gick för en vag översikt. Jag är inte säker på hur det fungerade efter att de blev serierade dock.