Anonim

Min vita bläck tatuering

I Svart Butler, Sebastian har en symbol på handen och Ciel har samma symbol på ögat.

Jag svär att jag har hört talas om det, men vad heter det här tecknet och varför är det viktigt?

Roliga fakta om Sebastian Michaelis symbol skriven av aneir på DeviantArt uppgav:

Fakta 2: Pentagram

De Pentagram är en femsidig stjärna, vanligtvis gjord med en enda kontinuerlig linje, med punkterna lika fördelade. Det avbildas ofta inom en cirkel. Detta är en av flera geometriska stjärndesigner som representerar skapelsens och förlossningens mysterier, människans själ i sitt förhållande till den universella anden. På magiskt sätt anses sådana diagram vara effektiva i ritualer och ritualer för evokation och transformation.

Bland grekerna var pentagrammet symbolen för gudinnan Kore, som i sina myter återupptog uppstigningen och uppstigningen av människans själ från underjorden. Hennes heliga symbol, äpplet, visar en femspetsig stjärna när den skärs horisontellt genom mitten. Pythagoreerna, som baserade mycket av sin filosofi på siffror, använde pentagrammet som en amulett för hälsa och andligt välbefinnande. De bar pentagrammet både upprätt och omvänd och när de gömde sig från förföljelse använde de pentagrammet som ett hemligt tecken på erkännande.

Under medeltiden hade pentagrammet blivit en allmän symbol för andlig visdom och sanning, och det märktes på dörröppningar och fönster för att hålla ondskan ut ur huset. Det finns bevis för att de gamla byhäxorna använde pentagrammet, som de kallade häxarfoten, Druidfoten eller trollkorset.

Kyrkan bestämde att det inte längre var lämpligt för kristna att använda symbolen efter att den kristna inkvisitionen började bränna byvisa kvinnor och identifiera dem genom pentagramtecknet.

Efter uppfinningen av tryckpressen och efterföljande publicering av Agrippas ockulta filosofi och många magickal grimoires blev pentagrammet en populär symbol för ockult kunskap.

Och för att lägga till detta finns det tydligen två olika typer av pentagram eller pentacle. Ett upprätt och ett inverterat pentagram:

  • En upprätt pentagram är en 5-spetsig stjärna med en punkt inriktad uppåt.
  • En inverterad pentagram är en 5-spetsig stjärna med två punkter i linje uppåt.

Inverterade pentagram förknippas till stor del med Baphomet, en inbillad hednisk gud (med andra ord en produkt av kristen folklore om hedningar), som återupplivas på 1800-talet som en figur av ockultism och satanism. Ofta förväxlas med Satan, det representerar dualiteten mellan man och kvinna, liksom himmel och helvete eller natt och dag som betecknas med att en arm lyfts och den andra nedåt.

Dess namn kan ha kommit från två grekiska ord, baphe och metis, vilket betyder "absorption av kunskap." Det har också kallats Svart get, djävulens get, gethuvud, get av Mendes, och Judas get. Dess första framträdande verkar ha varit under den ondskefulla förhöret av de romerska katolska kyrkans medlemmar av riddarna under inkvisitionen. Det fanns liten enighet mellan olika offres beskrivningar av Baphomet.

Det kan antagas säkert att deras beskrivning av Baphomet mer är en produkt av inkvisitionens tortyrmetoder än av någon egentlig staty som användes av riddarna ...

Fakta 3: Skriva inom Pentagram

Trollkarlar använder också pentagrammet som en del av Solomon Lamen (Salomons segel), som består av tre sigiler: Pentagram, Hexagram och Secret Seal (en Mercurial-symbol). I denna lamen, som bärs som ett halsband av trollkarlen när man åberopar andar, används pentagrammet för att öppna en dörröppning till andliga krafter.

Orden på förseglingen har följande betydelse:

  • Abdia - Jag trollbär dig i hemlighet, o ande!
  • Ballaton - Gå ut från din bostad och tala tydligt i mitt tal.
  • Bellony - Sätt fram din kraft och upptäck för mig kunskapen och kraften i din behållare.
  • Halliy - Svara i inre tystnad på alla mina frågor utan att misslyckas.
  • Halliza - Anta och visa mig din form av gudomlig fullkomlighet.
  • Soluzen - Öppna din hemliga dörr för mig och fullfölj mig av mitt syfte!
0