Anonim

CHANEL. Där skönhet börjar

I Tokyo Godfathers vet vi att Hana är sjuk. Hon har visat hosta upp blod flera gånger och hamnar på sjukhuset vid en tidpunkt i filmen. Det är inte klart för mig vad det är hon är sjuk på. Jag var inte uppmärksam på alla detaljer, så det kunde ha sagts, eller så kunde detta bara aldrig avslöjats.

Vet vi vilken sjukdom som drabbade Hana?

Det avslöjas aldrig direkt men det antas vara AIDS. Vi vet att Hana brukade ha en pojkvän som heter Ken som dog (och fick Hana att glida bort från drag queen-klubben). På frågan om Ken dog av aids svarar Hana glatt "Nej, han gled på tvålen". Så implikationen är att Ken gjorde dö av AIDS och förmodligen förmedlat det till Hana.

Faktiskt nej. Även om hon kanske inte har varit allvarlig när hon sa att han "gled på tvålen", betyder det inte automatiskt att han dog av aids. Det kan vara så att Hana bara inte ville prata om det, och med tanke på bristen på allvar i scenen verkar det inte troligt att det skulle vara där de avslöjar något liknande. Dessutom, även om han fick AIDS och dog av det, betyder det inte att han gav det vidare. De kunde bara ha haft säkert sex.

Eftersom det aldrig avslöjats direkt och med den enda informationen vi får från sjukhusplatsen som var att en hemlös persons livsstil gör det värre, skulle det vara mycket mer meningsfullt att hennes tillstånd inte skulle ha varit något allvarligt om hon inte hade varit hemlös. Speciellt eftersom det skulle förstöra hela hoppfull ton i historien och den särskilt optimistiska avslutningen, om någon av karaktärerna ändå skulle dö.

Bronkit, till exempel, skulle vara en mycket dålig sak för en hemlös person att få, men det skulle vara helt icke-dödligt för någon som kan få läkarvård.

Som Hana skulle kunna göra i slutet, för att de vann lotteriet.

det kan vara tuberkulos (eller tuberkulos). vem som helst kan få det, men det sprider sig snabbare hos personer med AIDS. så säger en snabb google-sökning. Men att Hana är hemlös och inte får någon behandling för TB (eller också har AIDS) kan göra det värre.

det är som det spanska som INTE HAR EN ENDAST ÖVERSÄTTNING ÖVERALT NÅGONSTANS (Som jag kunde hitta ...)

Men igen vem vet? Endast författarna.

1
  • Detta är spekulation inte ett faktiskt svar.