Anonim

The Beatles baby's in black subtitulado español

Hohenheim i FMA bygger på en riktig person som också heter Hohenheim. Hur lika är karaktären från anime och den riktiga personen, och hur skiljer de sig från varandra?

Hohenheim är uppkallad efter Paracelsus, en man vars namns sista del (vid födseln) var "von Hohenheim". Paracelsus utövade medicin, alkemi och andra vetenskaper, ungefär som Hohenheim.

Parakelsus hade också en betydande likhet med Hohenheim i alkymens ven. Han påstod sig ha gjort en homunculus av kroppsvätskor, som beskrivs i De homunculis:

Låt en människas sperma av sig själv i en förseglad gurka med den högsta förruttnelsen av venter equinus [hästgödsel] i fyrtio dagar, eller tills den äntligen börjar leva, röra sig och bli upprörd, vilket lätt kan ses Om det nu, efter detta, näras och matas försiktigt och försiktigt med [ett] arcanum av mänskligt blod blir det framöver ett sant och levande spädbarn som har alla medlemmar i ett barn som är född från en kvinna, men mycket mindre.(1)

Även om Hohenheim själv inte gjorde en homunculus bidrog han med det blod som skapades de Homunculus, dvärg i kolven.

Det verkar finnas lite utöver dessa likheter. Paracelsus personlighet var polär motsatt Hohenheims, och var minst sagt envis och arrogant. (Detta var tillräckligt illa för att tjäna honom ilska och avsmak från andra inom hans fält.) Paracelsus var aldrig en slav, och han utmanade inte heller en stor skurk eller hade barn.

Medan det är klart att Hohenheims färdigheter, namn och bidrag till alkemi är nära kopplade till Paracelsus, är det säkert att säga att lite mer än det förbinder honom till Hohenheim.