Anonim

Itachi 「AMV」 Shinzu Music - AMATERASU

Vad var Itachis mystiska sjukdom? Tror du att Tsunade kunde ha botat det? Jag är medveten om att det är en terminal sjukdom. Och när fick Itachi denna sjukdom?

4
  • Mikroskopisk polyangiit, troligtvis.
  • Jag tror att det var samma sak som Sasuke hade med sharringan som orsakade synförlust. Men på grund av sin natur lärde han sig troligen någon annan teknik som orsakar hälsoförlust för användaren.
  • @hikari Synförlust är inte terminal eller en sjukdom som Tobi påpekade när han berättade Sasuke sanningen. Itachi var på medicin bara för att förlänga sitt liv tillräckligt länge för att slåss och dö av sasukes hand.
  • @Ryan din rätt om att det inte är terminal. Men jag sa aldrig att det var. Poängen jag körde på är att jutsu som Itachi använder sätter en onaturlig belastning på kroppen så att den börjar bryta ner. Men antagandet jag hade tidigare är fel på grund av att hans sjukdom faktiskt inte är relaterad.

Sjukdomen heter aldrig.

Detta är faktiskt ganska vanligt i manga / anime. Det sägs ofta att en karaktär har någon sjukdom utan att namnet på sjukdomen någonsin anges.

I vissa fall kan sjukdomen vara underförstådd, till exempel i fallet med nämnda karaktär plötsligt är skallig, i vilket fall cancer antyds. Detta kan ge en historia en viss realism

I andra fall ges inga symtom eller symtomen är mycket generiska, så att det är omöjligt att avgöra vilken sjukdom karaktären har. Detta görs eftersom det innebär mindre arbete från författarens sida om de inte känner till en sjukdom som har de symtom de vill ha och innebär att mindre tid måste spenderas på att utveckla saker som inte har någon relevans för historien.

I det här fallet ges väldigt lite information om Itachis sjukdom förutom att den är terminal. Det är troligt att författaren gjorde det helt enkelt för att det Itachi hade inte spelat någon roll för historien på något sätt. Det enda viktiga är att det tvingade Itachi att påskynda sin plan, med vetskap om att han skulle dö.

Det finns en annan sak vi vet om hans sjukdom. Enligt Narutopedia hade denna sjukdom en effekt på Itachs chakra. På grund av detta är det rimligt att anta att denna sjukdom antingen inte är verklig eller att den är baserad på en riktig sjukdom med denna fiktiva egenskap knuten.

Tobirama sa i ett avsnitt att Uchiha utvecklar sin Mangekyo Sharingan från att känna förtvivlan och stor smärta, och att deras förtvivlan återspeglas i hur starka deras ögon är.

I grund och botten är hans sjukdom en återhämtning av hans krafter på hans kropp; hans kropp kan inte hantera makten utan en ny kraft för att hjälpa till att kontrollera ögonen.

Du kan läsa den här länken för att lära dig mer om Itachi

http://naruto.wikia.com/wiki/Itachi_Uchiha

1
  • 3 "Itachi drabbade någon gång en terminal sjukdom. Han höll sig vid liv genom åren med medicin och ren viljestyrka så att han kunde leva tillräckligt länge för att dö av Sasukes hand." Ingen aning om var du fick tanken att Mangekyou orsakade detta, men på något sätt inte för alla andra som hade en.

För att vara ärlig tror jag att itachi kanske aldrig har återhämtat sig helt efter åtta trigramsattacker som han fick från Kohinata Mukai som en anbu (itachi shinden, bok 2, sidan 30) i den romanen, itachi fick träff med minst åtta av de 64 palmerna Metod. Vi vet inte om husets inre organ eller chakraflödet någonsin återhämtat sig helt efter det, och den enorma påfrestningen från att använda mangekyo och andra tekniker var förmodligen lite för mycket med ett bristande chakraflöde. Varje gång han använde chakra påverkade förmodligen hans vitala organ på något sätt. Detta verkar osannolikt, för jag kan inte se att han inte kan behandlas, eftersom hinata kunde återhämta sig efter att neji försökt döda henne, men det är den bästa teorin jag har.