Anonim

Hur man ställer in en videovägg i Ventuz

Under hösten 2016 såg jag en off-comment någonstans Reddit om de olika anpassningarna av Nr 6. Om mitt minne tjänar mig argumenterade användaren för att det fanns en avvikelse mellan anime-anpassningen av Nr 6 och de ursprungliga ljusromanerna i hur en viss handlingspunkt (möjligen ett förhållande mellan två karaktärer) närmade sig.

Dessutom såg jag någon gång före det någon som nämnde i förbigående att hon ogillade anime-anpassningen men tyckte om manga- och ljusromanen, vilket antyder för mig i efterhand att det finns anmärkningsvärda skillnader mellan de olika anpassningarna av det underliggande innehållet.

Vid den tiden lyssnade jag inte på något av detta, eftersom jag inte hade något intresse av Nr 6. Tyvärr har jag sett några stillbilder från den senaste månaden eller två Nr 6 manga som väckte mitt intresse. Eftersom jag skulle vilja veta hur jag ska närma mig serier (via manga eller via anime) om jag någonsin kommer till det, undrar jag nu om det finns några anmärkningsvärda skillnader mellan de ursprungliga ljusromanerna, mangan och anime , och i så fall, vilken karaktär av dessa skillnader är:

  • Finns det stora skillnader i plotpoäng, liknande hur det finns skillnader i plot mellan de två olika anime associerade med Fullmetall alkemist eller mellan anime och manga för Elfen Lied?

  • Alternativt finns det uppenbara avvikelser med inramning eller fokus eller tona? (Till exempel Revolutionary Girl Utena manga känns mer grundad i verkligheten än anime, och begrepp som "att revolutionera världen" är tydligare utarbetade där ute. Men grundläggande strukturen i mangan matchar den i anime, även om anime har en utökad plot, parar Juri med Shiori istället för Touga, etc.)

1
  • Ledsen att jag inte såg det. Då var allt jag hittade skillnaderna mellan romanen och anime / manga här: tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/LightNovel/No6 Som saker som: "Lättare och mjukare: anime har tagit ut några av de mer våldsamma aspekterna av Nr 6, särskilt karaktärsinteraktioner och levnadsförhållanden i västra blocket. "