Anonim

Rogue One: Den bästa Disney Star Wars-filmen? (Låt oss prata några Star Wars)

Vi har två gånger sett herr 3 öppna sjöstenbur / manschetter med sina vaxkrafter, en gång i Alabasta och en gång i toppmötets krig. Hur kan hans vaxnyckel inte smälta en gång inuti nyckelhålet?

3
  • Min gissning är att det är något som är knutet till det faktum att sjösten skulle hindra honom från att manifestera vax, men när det redan är uppenbart är det troligt skilt från hans makt och påverkas således inte av havsstenen.
  • @Cyberson - Jag tror inte att det är fallet eftersom vi vet att till exempel om en person förvandlas till en docka av Sugar, så kommer hon att återgå till det normala när hon vidrör sjöstenen. Det hände aldrig, men det är hypotesen hur som helst.
  • @TGamer nej, cyberson har rätt, makt som Mr. 3 påverkas inte av sjösten efter manifestation. seastone har endast effekt på djävulens fruktanvändare vilket gör dem maktlösa och svaga

Som anges i seastome wikia

Seastone fungerar bara vid direkt och konstant kontakt.

Vilket innebär att det bara fungerar på djävulens fruktanvändare, inte på kraften eller materialet de producerar med kraft.

Det har visat sig att även om en Devil Fruit-användare tappar sina befogenheter när de är i kontakt med Seastone, kan dessa befogenheter fortfarande användas på och påverka Seastone. Exempel är när Mr. 3s ljusvaxnyckel kan öppna Seastone-manschetter och celldörrar, men det kan bero på att själva låsarna inte är gjorda av Seastone eller eftersom vaxet inte har någon djävulsk fruktkrafter i sig, som visas när han låste upp Ace's Seastone-handbojor. Ett annat exempel är när Shiki leviterade slagfartyg i Marineford, trots att skrov var fodrade med Seastone. Trafalgar Law kunde också byta Seastone-kedjor med vanliga, med hjälp av hans förmågor.

Ett annat exempel är Aokiji Kuzans isbildningskraft, som han använder den för att göra isväg på havet för att resa i sin cykel. Här smälter inte isen bara för att den kom i kontakt med havet.

Och det här är bara gissningen men sjösten kan smälta om den kommer i kontakt med Akainus lava där lavatemperaturen är högre än smältpunkten för sjösten.

8
  • 1 Varför kunde Doflamingo inte krossa fabriken med sitt fågelbur?
  • coz seastone är hård som diamant, och om zoro inte kunde hugga stensten är den där doflamingofågelns bur inget speciellt: D
  • 1 Okej, men Franky utropade hur det är att buren är maktlös mot fabriken bara för att den är gjord av en förmåga
  • klippa och använda djävulens frukt på havssten är en annan sak, AFAIK-lag var bara den som klippte havsstenen (diskuterade han verkligen eller inte) för fullständigt svar på fågelbur och havssten, du måste ställa en annan fråga
  • Om stenstenen i fabriken verkligen påverkade Doffys-sträng / bur skulle inte strängen som kom i kontakt med fabriken försvinna?

oda uppgav att djävulens frukt inte kan påverkas efter att ha aktiverat den, vi kan se det tydligt när MR3 i marineford gjorde en nyckel för att rädda ess, efter att nyckeln bildades kunde de öppna, och det hände också med aokiji när han gjorde essåldern , så det betyder att havsstenarna inte påverkar djävulens fruktability efter att den aktiverats