Anonim

Jag älskar mina barn (men hatar min fru) @ Goodmenproject @ AllanaPratt

I Fullmetal Alchemist (manga och broderskap) fanns det en tid där Al lärde sig av Barry, före striden med Lust, att en kropp kunde avvisa en själ. Hawkeye och Al kom dit där Barry stod över sin egen (förment) döda kropp och sa:

Det verkar som om en kropp inte kan hålla med en annan persons själ inuti den.

... Vilket oroade Al tillräckligt för att börja tänka på hur länge han har kvar i sin rustningskropp. Det som tycktes förbises är att efter kampen med Lust, Barrys människokropp kom tillbaka och raderade förseglingen för att döda själen och kroppen. Så det verkar som att kroppen inte avvisade själen.

I nästa avsnitt / del talade Al också om kroppen som han och Ed transmuterade i deras källare och avvisade hans själ när den transmuterades in i den. Men det skulle inte vara så mycket avslag som att kroppen är olämplig att upprätthålla livet.

Så frågan är just den: Var kroppsavstötning någonsin ett hot för Alphonse, eller någon annan person med en själ smält någon annanstans?

Jag tror att ja, kroppsavstötning var möjlig, men vi såg bara situationer där det inte hade hänt.

Barry var nummer 65 (eller något). Jag tror att det är möjligt att några av de andra 64 misslyckades i deras själstranspositioner.

Vi såg Al lösa medvetandet ett par gånger - jag antar att det var då hans rustning avvisade hans själ.

Jag tror dock att Alphonse var skyddad av tomt.