Anonim

Death Note Rule LXIV säger:

dödsgudar är skyldiga att bekräfta den första ägarens död och skriva ner att människor nämner i hans / hennes dödsnot

Misa var den första mänskliga ägaren av Death Note som fördes in i den mänskliga världen av Rem. Misa gav sedan upp denna Death Note och tog sedan upp den senare, och den här gången var Shinigami-ägaren Ryuk (Light fick honom och Rem att byta anteckningsböcker). Uppenbarligen skulle ansvaret för att döda Misa normalt vara Rem, eftersom hon var den första som "släppte" den DN i den mänskliga världen. Men då "tappade" Ryuk det också efter att han fått ägandet av det, och Misa "plockade upp det" och blev ägare för andra gången. Rem är död, så hon kan inte döda Misa. Betyder detta att ansvaret överförs till Ryuk?

Jag vet att anime får det att se ut som att Misa skulle begå självmord. Och det ser ut som att det också är hennes idé - Jag tvivlar allvarligt på att Ryuk skulle ha fått henne att gå igenom alla de problem (klädd i "handmaiden of death" -klädsel och snygg smink, resa till platsen där Light dog osv). Men vi ser henne faktiskt inte dö. Skulle Ryuk vara den som dödade henne, nu när hennes liv håller på att ta slut på grund av hennes egna avsikter?

Vet någon om någonting i manga, skaparkommentarer osv. Som kan rensa detta?

(Regeln kommer från wiki här http://deathnote.wikia.com/wiki/Rules_of_the_Death_Note)

Denna regel är en utvidgning av reglerna som anger fall när dödsgudar får återvända till sin egen värld (mer specifikt är det andra delen av "Hur man använder: LXIV")

Punkt en av dessa regler börjar med:

Följande situationer är de fall där en dödsgud som har fört dödsanteckningen in i den mänskliga världen får återvända till dödsgudens värld

Även om det är sant att Ryuk vid ett tillfälle ägde Misa's Death Note var det inte han som förde den till den mänskliga världen, så i Misas fall gäller dessa regler inte för honom.

6
  • Men när slutar en DN att tillhöra den mänskliga världen? Ljus tycks tro att detta är så snart en Shinigami återfår det. När han låter Rem och Ryuk byta DN, ber han Ryuk att släppa anteckningsboken på marken. Nu är Ryuk den som "förde den" till den mänskliga världen genom att släppa den. Regel 19 säger att ett DN inte kan lämnas i den mänskliga världen utan att det hittas och används av en människa. Regel 24 säger att en Shinigami har 82 timmar på sig att göra detta. Om Ryuk inte "tog upp" DN på något sätt efter att Light gav upp äganderätten, var han i strid. Men om han gjorde det, skulle han ha tappat det igen för att Misa skulle hitta det.
  • 1 Det är en bra fråga. Reglerna anger när anteckningen blir den mänskliga världens besittning, men de anger inte någonstans när den skulle tillhöra shinigami-världen igen. Jag tror att vi har två alternativ här: 1, När en DN är besatt av den mänskliga världen kommer den aldrig att tillhöra Shinigami-världen igen, även om den kommer tillbaka dit 2. Om en DN hämtas av en Shinigami kommer den att tillhöra Shinigami-världen igen. Men även om detta är fallet var alla inblandade under utbytet i den mänskliga världen tillsammans med DN. Det tas inte dit igen, därför gäller inte regeln.
  • # 1 är inte riktigt meningsfullt: om DN är i Shinigami-världen och en Shinigami är i full besittning av den, i vilken mening "tillhör" den mänskliga världen? "Tillhörande" regel är kopplad till regeln att Shinigami inte kan ta anteckningsboken tillbaka till Shinigami-världen förrän den mänskliga ägaren ger upp den eller dör.
  • När det gäller nr 2 var det min fråga - när anses DN återvunnet av den andra världen? När det är fysiskt i Shinigami-världen, eller när en Shinigami återfår det? Lights handlingar antyder det senare - om DN fortfarande tillhör den mänskliga världen, kunde Ryuk bara lämna det till Ljus, det skulle inte behövas hela produktionen för att släppa det på marken. Det faktum att deltagarna befinner sig i den mänskliga världen vid den tiden kan eller inte kan vara relevant. Finns det något i mangan eller kommentaren som klargör detta?
  • 1 Jag tittade omkring men har inte hittat något som skulle klargöra detta. Du kanske har snubblat på ett tomthål.

Han behöver inte om han inte vill återvända till sin värld eller för sin egen glädje. När den mänskliga ägaren är död kan han återta anteckningsboken, men det är inte ett ansvar eftersom han kunde låta henne leva hela sitt liv. Om hon dör i ålderdom eller ger upp den, är han fri att gå hem, eller om han helt enkelt tappat vem som äger den, med Light borta och Ryuk är ägare till båda dödsanteckningarna, är Misa nu den mänskliga ägaren minst en anteckningsbok.

Det har gått för lång tid för mig att bekräfta vem som avvecklats som ägare av Light's. Det skulle ha varit nästa person som rörde på det efter att han dog.

1
  • 1 Misa gav upp ägandet och skickade boken till X-Kira. Hon hade varken någon kontakt med en Death Note från den tiden och hade inte några minnen än mindre äganderätt under resten av serien. Och N hade förstört alla dödsanteckningar i mänsklig besittning så snart han dubbelkontrollerade att detta inte skulle döda någon som rörde boken.