Anonim

PRÓXIMA PARADA: LISBOA

Eftersom jag gillade Revolutionary Girl Utena och Mawaru Penguindrum, Jag skulle vilja titta på Yuri Kuma Arashi anime, särskilt eftersom det har skapat några intressanta frågor på den här webbplatsen.

Nu berättar Wikipedia för mig att det finns en manga, en anime-serie och en lätt roman, som MyAnimeList ger nästan identiska sammanfattningar för (1, 2, 3). Wikipedia-beskrivningen föreslår att tillkännagivandet först var för en anime-serie, men mangan pågår och började först, medan anime redan är klar med. Dessutom antyder Wikipedia-teckenlistorna att mangan ibland skiljer sig från anime-karakterisering.

Hur gör de olika anpassningarna av Yurikuma Arashi relatera?

  1. Kan jag bara anta att det "ursprungliga" mediet var anime?

  2. Är mangan helt enkelt en anpassning, eller är det det "ursprungliga" verket?

  3. Ljusromanen och mangan listas som "alternativa versioner" på MAL. Finns det några stora innehållsskillnader? (Finns det några jämförbara skillnader mellan de två Fullmetall alkemist kontinuiteter, eller kanske till och med bara skillnaderna jag har hört talas om mellan de olika anpassningarna av grundinnehållet i Revolutionary Girl Utena?)

4
  • Mangaen är som att berätta en annan historia med samma karaktärer. Jag hittar ingen likhet med anime i mangas första tre kapitel. Så olika är de.
  • Bara för att verifiera, när du menar relaterar till varandra menar du plottvis? (dvs. är Anime baserad på Manga eller vice versa. är Ljusromanen samma eller en annan historia)
  • @ Memor-X ja, det var det viktigaste jag var intresserad av.
  • Uppdatering: Jag avslutade mangan nyligen och jag kunde inte förstå varken detaljerade frågor på den här webbplatsen eller härledda fanart eller sådana som jag snubblat på. Jag tror att jag också kan säga med tillförsikt att sammanfattningen på MAL inte stämmer med det jag läste. Jag kanske skriver ett fullständigare, partiellt svar om jag någonsin kommer till anime-anpassningen; Jag tror inte att jag någonsin kommer till LN.

Det här är lite komplicerat. kumagoros svar förklarade bakgrunden till denna förvirring om "självständigt skrivande".

Kan jag bara anta att det "ursprungliga" mediet var anime?

Ja, både engelska och japanska Wikipedia introducerade artikeln som "TV-anime".

Den 23 mars 2013, under ett avslutat samtal om Revolutionary Girl Utena, Kunihiko Ikuhara visade en kort PV för den nya anime-projekt, som skulle avslöjas som Yuri Kuma Arashi (ANN, excite News (japanska)). Det är innan det första kapitlet i mangan publicerades den 28 februari 2014 (ANN).

Är mangan helt enkelt en anpassning, eller är det det "ursprungliga" verket?

Det är ett "original" verk.

Akiko Morishima, som var ansvarig för karaktärsdesign och konstnär för mangan, anförtrotts också av Ikuhara för att skriva historien.Detta beror på att Ikuharas scenario var för svårt att förverkligas. På grund av det skiljer inställningen och berättelsen för anime sig från mangan, men en del av mangans innehåll användes som inspiration för anime. (Akikos blogg (japanska), Gigazine (japanska))

Ljusromanen och mangan listas som "alternativa versioner" på MAL. Finns det några stora innehållsskillnader?

Ljusromanen är en anpassning av anime, så den har samma historia. Mangaen är som sagt tidigare original.

Eftersom berättelsen skiljer sig åt ändrades också karaktärens bakgrunder och några av inställningarna (exempel: i anime är Arashigaoka Academy flickaskola, medan det i manga är co-ed).


Några av referenserna hämtades från japanska Wikipedia

Den "ursprungliga" författaren till denna anime är en grupp snarare än en enda person.

När Kunihiko Ikuhara skapad Revolutionary Girl Utena, skapade han gruppen som heter Be-Papas och diskuterade huvudberättelsen med gruppen. De andra gruppmedlemmarna är Chiho Saito som är en mangaförfattare och Youji Enokido som är en berättelseskribent. Ikuhara skapade animeversionen av Utena, och samtidigt skrev Saito mangaversionen av Utena. De diskuterade huvudhistorien om Utena, men de skapade olika verk självständigt och detaljerna i varje berättelse var olika.

Både anime och manga var originalverk; inte heller är en anpassning av något.

Ikuhara gjorde samma sak för Mawaru Penguindrum och Yuri Kuma Arashi. Gruppmedlemmarna är olika, men de skapade huvudberättelsen som en grupp och skapade manga- och animeversionerna separat.

Genom att skapa som en grupp kan de skapa en bättre historia. De kan också släppa anime-, manga- och romanversioner samtidigt; detta kommer att leda till bättre försäljning genom en synergieffekt.

Ikuhara är inte bara den som använder gruppsystem. En gammal robotanime Patlabor skapades av gruppen Huvudutrustning. För nyare exempel, Madoka Magica skapades av gruppen Magica Quartet.

1
  • Jag kanske saknar något men kom ihåg att frågan ställer om hur de olika anpassningarna av Yurikuma Arashi relaterar till varandra som jag ser väldigt lite av.