Anonim

Pikarins Pentagon Minpha Makeup 【Eng Sub】 | Hikari Shiina

När jag tittade på Wikipedia-artikeln i Koufuku Graffiti märkte jag att Shiinas och Tsuyukos efternamn saknas. Det saknas också i motsvarande japanska Wikipedia-artikel. Eftersom japansk Wikipedia vanligtvis är mycket detaljerad om terminologi och karaktärsnamn föreslår efternamnet som saknas att det ännu inte avslöjas för tillfället.

Vad är Shiina och Tsuyukos efternamn? Har det avslöjats i mangan? Finns det någon officiell anledning till att deras efternamn hålls hemliga?

Vissa karaktärer i anime är aldrig fått efternamn av produktionsföretaget. Så är fallet för Shiina och Tsuyuko, enligt Staff and Cast-sidan på den officiella webbplatsen:

キ ャ ス ト

  • 町 子 リ ョ ウ : 佐藤 利奈
  • 森 野 き り ん : 大 亀 あ す か
  • 椎 名 [Shiina] : 小松 未可 子
  • 内 木 ユ キ : 井口 裕 香
  • 露 子 [Tsuyuko] : 小林 ゆ う
  • 町 子 明 : 野 中 藍

Du kan se i den här listan hur dessa två namn inte har efternamn, medan resten av karaktärernas namn i listan gör det.

Det är inte standard eller vanligt i anime för att starta en karaktär utan efternamn i rollistan och lägga till ett efternamn för karaktären vid en senare tidpunkt. Som sådan kan vi inte ha någon rimlig förväntan om att detta ska hända för dessa karaktärer, och det är således inte så att efternamnet helt enkelt "ännu inte avslöjas". Med andra ord är efternamnen inte "saknas" eller "hålls hemligt." De existerar helt enkelt inte.

Den enda chansen att karaktärerna får ett efternamn är om mangaka lägger till omnämnande av en till en manga som för närvarande körs: till exempel genom att skapa en karaktärsprofil som skrivs ut i tankoubon (grafisk romanvolymutgåva) eller tryckt på en specialfunktionssida i mangatidningen den springer i, eller om den dyker upp av misstag i själva mangan, som att träffa / hälsa en karaktärs föräldrar eller visa karaktärens namn på deras skofack i skolan (även om detta hände skulle det inte ge retroaktivt ett efternamn till animeversionen av karaktärerna). I alla fall, Koufuku Graffiti är en yonkoma (serietidning av manga med fyra paneler), där den är vanligt för att stödja (och till och med vissa huvudpersoner) karaktärer för att inte ha några efternamn. Här är några exempel på sådana: Animal Youkochohuvudpersonen har ett efternamn men ingen av de andra karaktärerna gör det; Kiko-chan leendehuvudpersonen och hennes familj delar ett efternamn, men andra tecken har antingen ett förnamn (dvs. förnamn) eller ett efternamn men inte båda; Sazae-san har tre huvudfamiljer som har efternamn men stödjande karaktärer är en blandning av 1) de som bara har gett namn, 2) de som bara har efternamn och 3) de som lyckats med båda.

3
  • 2 Jag borde ha förtydligat min fråga. Japanska Wikipedia bör åtminstone bekräfta att deras efternamn inte avslöjas för tillfället. Jag behöver inte ytterligare en bekräftelse på att deras efternamn inte är tillgängliga. Jag vill veta om deras efternamn avslöjas i mangan eller inte - och om det för närvarande inte är det, behöver inte frågan besvaras nu.
  • Be gärna ditt svar, eftersom det här är mer eller mindre vad vi har nu, även om jag kommer att behålla min nedröstning.
  • 3 Att hävda "det finns inte" är starkare än "ännu inte avslöjat". Det är ett grundlöst påstående så vitt jag kan se.