Anonim

Vilka befogenheter hade de sju dvärgaringe? | Ringenes herre Lore | Midgård

Antag att jag skrev att jag kommer att dödas av en UFO som faller från rymden år 2315 medan jag lyfter.

Kommer anteckningen att öka min livslängd? Med andra ord, kommer jag fortfarande att leva då?

0

Nej. Det finns några regler som förhindrar detta. Från reglerna för Death Note wiki:

  1. De 23-dagars regel

    Hur man använder: XXVII

    1. [...]
    2. Om du skriver, "dö av sjukdom" för dödsorsaken, men bara skriver en viss dödstid utan det verkliga namnet på sjukdomen, kommer människan att dö av en adekvat sjukdom. Men Death Note kan bara fungera inom 23 dagar (i den mänskliga kalendern). Detta kallas 23-dagarsregeln.
  2. Situation / dödsorsak är omöjlig

    Hur man använder: LIV

    1. [...]
    2. I det tillfälle där dödsorsaken är möjlig men situationen inte är det, kommer endast dödsorsaken att träda i kraft för det offret. Om både orsaken och situationen är omöjliga kommer det offret att dö av hjärtinfarkt.

    Medan en UFO som faller på huvudet är tekniskt osannolikt, men inte omöjligt, är det omöjligt att du kommer att leva naturligt 2315. Du kommer bara att förkorta ditt liv, inte göra det längre.

  3. Ställer in döden efter den ursprungliga livslängden

    Hur man använder: LVII

    1. I Death Note kan du inte ställa in dödsdatum längre än offrets ursprungliga livslängd. Även om offrets död anges i Death Death bortom hans / hennes ursprungliga livslängd, kommer offret att dö före den inställda tiden.
2
  • Men går till huvudpunkten i frågan "Kan jag öka min livslängd genom att döda mig själv med Death Death?". Kan jag använda den för att garantera mina 120 år? Låt oss säga att jag föddes 2000. Så jag skrev hjärtinfarkt 2120. Detta kommer att se till att jag kommer att leva i 120 år?
  • 5 @MichelAyres Svaret är fortfarande nej. Jag lade till ytterligare två regler från Death Note som förhindrar detta.

Nej. Det finns en regel specifikt mot det:

I Death Death kan du inte ställa in dödsdatum längre än offrets ursprungliga livslängd. Även om offrets död anges i Death Death utöver hans / hennes ursprungliga livslängd, kommer offret att dö före den inställda tiden.

Så i grund och botten kommer du att dö av en naturlig (eller vad som helst din livslängd-död skulle vara) död innan det som står skrivet i Death Note skulle träda i kraft.

det skulle inte fungera, för det är längre än din livslängd. men låt oss säga, om du skulle fråga någon med shinigami-ögon om han kan berätta för dig, din återstående livslängd kan du räkna ut ditt dödsdatum och sedan skriva något som: [ditt namn] dör fredligt den 3 maj 2087 (bara ett exempel ). Jag tror att det här kan fungera för att du fortfarande skulle dö på ditt dödsdatum.

9
  • Detta är faktiskt felaktigt, som det högst röstade svaret säger. Dödsanteckningen fungerar inte för datum som är mer än 23 dagar borta.
  • du kan ge dig själv, till exempel bradykardie som är en sjukdom, och det anges, 23-dagarsregeln träder inte i kraft när du ger dig själv en sjukdom. så, kan du undkomma 23-dagarsregeln? ja. men du kan inte leva förrän 2315.
  • Exemplet du gav använde ett datum 2087. Det är mer än 23 dagar kvar.
  • ja det är mer än 23 dagar. men om du tänker på det, förlänger du ens liv med 23 dagars regel. för efter att du skrev namnet på en person skulle han helt enkelt dö 40 sekunder senare om du inte skriver en orsak eller en dödstid. men låt oss säga, du bestämmer att ditt offer kommer att dö 23 dagar senare. Om du inte skulle ställa in en tid eller en dödsorsak skulle hans liv sluta efter 40 sekunder. så i grund och botten skulle hans livslängd vara över då. men du gav honom 23 dagar mer, så han skulle inte dö när hans livslängd är över ... så i princip tror jag att det fortfarande kan fungera. förlåt för min dåliga engelska
  • 1 Poängen är helt enkelt att du skrev ett datum som är mer än 23 dagar borta. Vi pratar inte om fall där du inte skriver tid eller datum. Exemplet i ditt svar gör använda ett datum, och det datumet bryter mot 23-dagarsregeln.