Anonim

Ep 2 clip3 Intervjuer med kreativa och inspirerande människor. The Magic of ... Podcast med Paul Roffman.

Jag vet att det i amerikansk tv-produktion finns piloter som produceras, förmodligen som ett bevis på konceptet, för program som aldrig sänds. Eller alternativt, som med Sherlock på BBC, var det släppta första avsnittet inte det ursprungligen producerade.

Händer något liknande med anime, eller produceras piloter bara för shower som definitivt kommer att sändas?

6
  • IIRC dessa finns med manga, men jag är inte säker på hur det fungerar med anime.
  • Såvitt jag vet (men jag vet inte mycket, tänk er) är det inte piloter i amerikansk mening verkligen en sak för anime, men "pilot-y" -produktioner finns i vissa fall. Tänk till exempel på de ursprungliga OVA: erna för Little Witch Academia, Kyousougiga, eller Dödsbiljard, som alla var ganska pilot-y, och följdes upp av anpassningar i full storlek. (@Maroon Du har rätt - de finns definitivt för manga.)
  • 5 En sak att notera är att till skillnad från amerikanska tv-program är de flesta (inte alla) anime anpassningar av befintliga verk. Exemplen som @senshin gav är alla originalanime, men de är undantaget snarare än regeln. I vissa fall är anime inte ens avsedd att tjäna pengar utan beställs i huvudsak som en annons av rättighetsinnehavarna av det ursprungliga verket. I sådana fall skulle det vara förvånande om en "pilot" av denna stil behövs, vilket förmodligen förklarar bristen på sådana exempel.
  • Ibland ses amerikanska piloter. Den ursprungliga piloten (en 2: a gjordes senare) för Star Trek var avsedd att bli en del av berättelsen om två avsnitt Menageriet. (Om du inte kommer ihåg historien i sig kommer du förmodligen ihåg de sexiga gröna kvinnorna och korta utomjordingar med stora dunkande huvuden.) För ungefär två decennier sedan hade ett av de amerikanska nätverken en sommarsäsongsshow som bestod av piloter som aldrig blev serier . // Jag håller med de andra om anime-piloter; med källmaterial som vanligtvis redan finns, finns det liten anledning att bry sig om en pilot.
  • åh! Jag tänkte bara på vad jag trodde var en anime-pilot, men visade sig vara en utökad videoannons för mangan. Det kan dock ha fungerat senare som pilot. Se: Vad är bakgrunden för mars kommer in som ett lejon möter BUMP OF Chicken?

Inte riktigt, eftersom de flesta anime är baserade på populära manga som redan publicerats. Att göra en pilot i USA är en biprodukt av skapare som försöker driva sin show till producenter och chefer. Om mangan är populär kommer anime utan tvekan att lyckas. Detta är inte alltid fallet i USA och Japan. "The Big O" var ett eländigt misslyckande i Japan, men i USA mottogs väl.

Konceptbeviset för animerna finns i mangan (för det mesta). Ta Naruto till exempel, i pilotversionen är Naruto son till Nine-Tails Fox och chefen för byn (typ av den tredje Hokage) säger att han har uppdraget att få en mänsklig vän att inte bli ond som sin far. Det var en pilot som förändrades före mangan för att bli bättre.

1
  • Jag är inte säker på att det räknas eftersom det kommer att finnas anime som får en pilotavsnitt som inte förvandlas till en serie.

Jag kan inte tänka mig många exempel på pilotepisoder för anime.

Inte säker på om detta räknas, eftersom det gjordes för att pitcha till amerikanska TV-nätverk, men där var ett pilotavsnitt producerat för en engelskspråkig version av Space Adventure Cobra. Det återanvände några bilder från det första avsnittet av den japanska TV-serien, men bestod av mestadels unika bilder med hjälp av ett helt nytt manus som också hade några ändringar av några av detaljerna i handlingen.