Anonim

Alpha Waves | Förbättra ditt minne | Super Intelligence

I vår värld är ett "geni" någon som är extremt smart, analytisk eller en snabb inlärare.

Även om det finns likheter mellan vår och Naruto-universums definition av "Genius", känner jag fortfarande att det inte är detsamma.

Vad anses vara ett "geni" i Naruto-världen? Är Naruto ett geni? Är Sasuke ett geni? Itachi? Nagato? Jag ser det inte som att vara helt smart.

1
  • Berömda men underutnyttjade ord av syndromet "När alla är super, kommer ingen att vara det". Gäller här, för om alla var ett geni, så skulle ingen per definition vara det. Vi får aldrig en ordentlig linje i Naruto-versen, men jag satsar på att någonstans mellan de nedre och övre nivåerna av Jounin skulle vara ett fast minimum, med endast några få undantag. Till och med Hidan visar en mycket hög grad av kompetens och skicklighet när han kämpar, och han är en av de dumaste starka killarna där ute.

Jag skulle definiera "geni" genom att bryta ner och analysera begreppet "skicklighet".

Jag gillar att tro att för alla färdigheter föds människor med olika nivåer av lätthet när de plockar upp färdigheten och / eller utvecklar den (natur). Extrema exempel är människor som känner att "jag har gjort det här tidigare", som har några paralleller med uppvaknandet av Kekkei Genkai i Naruto-universum. Från "baslinjen" förmåga kan människor arbeta för att höja eller sänka sin färdighet i proportion till hur mycket ansträngning de spenderar (uppfostran).

Jag skulle säga att ett "geni" är någon som föddes med en extremt hög nivå av baslinjefärdighet. Därför, när det gäller din fråga, måste ett geni vara smart, analytisk eller en snabb inlärare? Dessa tre egenskaper skiljer sig något åt:

  • När det gäller skickligheten hos intelligens, människor som är födda smart är genier, men människor som blev smarta efter att ha studerat / övat mycket hårt behöver inte vara det.
  • När det gäller skickligheten hos analysera stridsituationen, människor som är födda analytisk är genier, men människor som blev analytiska med årtionden av stridserfarenhet behöver inte vara det.
  • Snabba elever "utveckla sin skicklighet onormalt snabbt" så att de alla kan betraktas som genier (mycket snabba elever, det vill säga).

Enligt min definition kvalificeras Jinchuuriki och härstammar från kraftfulla Kekkei Genkai (som Sharingan eller Rinnegan) automatiskt som genier. Intressant, i den verkliga världen har vi inte så mycket av "ärvt geni" att släppas loss, så detta är unikt för Naruto-universum. Så för att svara på din fråga är Naruto, Sasuke, Itachi och Nagato verkligen genier; från Morpheus svar, Shikamaru är också en.

Det är dock viktigt att definiera omfattningen av ens geni; olika typer av genier kan inte jämföras.

  • Shikamaru är ett geni när det gäller att "vara smart" eller "analysera stridsituationen".
  • Byakugan-användare är sensortypgenier.
  • Rock Lee är en skicklig Taijustu-användare men är inte ett geni; han arbetade helt enkelt extremt hårt för att uppnå den skickligheten.
  • Naruto och andra Jinchuuriki är genier i chakraintensiva (och därmed kraftfulla) tekniker.
  • Naruto är också ett visman-geni (att kunna balansera naturlig energi perfekt med sitt eget chakra).
  • När det gäller JNats kommentar till frågan är Narutos skicklighet i många andra färdigheter (gå på träd kommer att tänka) kom från omfattande utbildning på grund av hans anda att "aldrig ge upp", men han kan inte betraktas som ett geni för dem.
  • Men Naruto kan vara ett geni för att lära sig och plocka upp de flesta färdigheter snabbt; tillsammans med hans beslutsamhet är det en stark självförbättringsfärdighet i sig.
3
  • Vi har Kekkai Genkai i den verkliga världen. Någon vars född med löjliga matematiska färdigheter tidigt har en form av KG. Eller någon som LeBron James som 17 år är utkast till NBA eller en 16-åring som är en världsklass tennismästare eller den femton år gamla programmeraren som sålde sitt företag till Yahoo för 30 miljoner eller något. KG existerar definitivt i den verkliga världen.
  • Rock lee är dock ett geni för att förstå Chakra-grindarna. Specifikt vilken typ av geni som gör honom kan jag inte säga, men hans förmåga att lära sig och släppa loss dem, (upp till 5: e porten som ett genin vid ungefär 13/14 års ålder) är något som till och med kakashi erkände som geni. Gates är inte lätt att öppna.
  • @ryan Sades det inte också i anime / manga att Rock Lee är ett geni på hårt arbete?

Sasuke är ett geni, han är begåvad, kommer från en begåvad klan (en av de mest begåvade i Shinobi-världen).

Naruto är inte ett geni. Han utmärker sig inte under sina första år: medan Sasuke gjorde allt enkelt och utan att göra misstag, blev han det mest populära barnet i akademin, men Naruto, helt enkelt, suger.

När han ombads att göra klonen misslyckades han helt:

Jag tror dock inte att det att vara geni är nödvändigtvis en fråga om att bli född i en kraftfull klan. Narutos far var mäktig, men ändå suger Naruto. Hinata är svagare än Neji men hon kommer från huvudfamiljen.

Jag tror att geni, efter sådana överväganden, är en förening av åtminstone klan och miljö.

7
  • Och ändå har Naruto (och använder förresten) potentialen att slå någon av de så kallade "genierna". Så hur överensstämmer det med din teori?
  • @MadaraUchiha Jag förstår inte varför du tycker att det är oförenligt. Naruto är envis men den bra sidan är att han arbetar hårt och tränar tills han ser resultat för att han tror på sig själv för att visa alla andra sitt värde. Det ultimata sättet att visa detta är att bli Hokage, byns mest kraftfulla ninja.
  • 1 @MadaraUchiha Naruto är inte på något sätt ett geni. Rock Lee och Naruto binder mycket tidigt över att ingen av dem är genier. Ett geni är någon som utmärker sig mycket tidigt och nästan utan ansträngning tidigt i livet. Det är naturligt. Det exemplifieras av Neiji och Sasuke. Men genier stannar ofta eller går in i mörkret, dvs Orochimaru. Men precis som Rock Lee sa, kan ett geni bara besegras genom ansträngning. Således balansen mellan genier och andra.
  • Naruto är helt klart ett geni. Hans första problem berodde på att tätningen placerades på bröstet och blockerade hans eget chakra från att användas korrekt. Efter att tätningen på bröstet hade justerats började han lätt att utmärka sig i svår jutsu. Efter att den togs bort har han inga problem alls med chakraanvändning. I exemplet med Rasengan hittade han ett sätt att forma den. För att inte tala om att Narutos familj visar sig själv att ha mycket kraftfulla chakra, och förmågor inom området för korrekta GK-förmågor själva knutna till sitt chakra. Han behärskar tekniker som bara legendariska nins har.
  • @McFuu Jag håller inte med att han är ett geni. Han kan inte göra saker lätt som andra "genier". Han arbetar hårt för varje jutsu, inklusive Rasengan. Hans förmåga är att han verkligen är beslutsam, han arbetar hårt och ger aldrig upp. För Rasengan hittade han ett sätt att bilda det med hjälp av kloner, medan ett geni bara skulle ha gjort det utan den typen av hjälp.

Geni kan definieras som en enda starkt markerad kapacitet eller skicklighet. Tecken kallas för genier eftersom de inte behöver arbeta lika hårt andra för att bli bra på något.

Till exempel: Jämför Sasuke och Rock Lee. Sasuke anses av många av rollerna vara ett geni. Han lär sig tekniker lätt och har visat sig improvisera i strid bättre än andra. Å andra sidan måste Rock Lee träna väldigt hårt för att hålla jämna steg med sina kamrater.

3
  • 1 Du kanske kan utarbeta lite: är Naruto också ett geni? Han har också en "starkt markerad kapacitet eller förmåga" (som är att aldrig ge upp).
  • 2 Jag vill acceptera detta svar, men det känns för mig att det saknas i detalj. Har du något emot att beskriva mer om ämnet?
  • Jag var inte säker på hur jag skulle utöka svaret, så jag lade till ett exempel.

Jag antar att det i Naruto-termer är mycket mer för uppfattningsförmåga och den analytisk natur som en karaktär visar i anpassning till ett hårdare stridsscenario, som utesluter karaktärer som Naruto och Rock Lee. Jag kan göra en punkt med avseende på Kakashis citat om Naruto eftersom Kakashi alltid säger till honom att han kan överträffa 4: e Hokage men aldrig riktigt komplimangerar honom för att vara ett geni. Kakashi är säker på att Naruto kan överträffa honom genom rent hårt arbete och träning.

För det andra karaktärerna som jag verkligen tycker är utmärkta för geniala termer Sasuke, Shikamaru och Itachi. När det gäller Shikamaru, det finns gott om scenarier över hela mangan, framför allt den där han först tar på sig uppgiften som truppledare för att hämta Sasuke där han formulerar den bästa formationen att gå efter Sound Four med truppen som sattes upp så snabbt som möjligt och hans uppmärksamhet på detaljer beskriver det. Även i den allra första kampen som han visas på anime i chunnin-examen mot ljudflickan, bedrar han henne med landskapet lätt och han hävdar att ninja borde vara mycket uppmärksamma på sin omgivning och var de kämpar.

Sasuke har alltid visat sig vara ett stridsgeni i alla sina slagsmål. Det mest anmärkningsvärda att upprepa min poäng skulle vara hans kamp med Deidara där han snabbt upphäver alla Deidara-strategier (som själv visade sig vara en mycket bra taktiker på det sätt som han närmade sig sina slagsmål med Gaara och Naruto och Kakashi före det också) och slår honom med en teknik att skona också. (Även om Sasuke efter Mangekyou började spamma Susanoo kraftigt visas han fortfarande med en stor stridsförmåga.)

Itachi trots att vi aldrig får se honom i så många slagsmål under hela serien, visas han som killen som sätter mycket höga krav för Sasuke att följa när han var liten. Det mest anmärkningsvärda jag kan tänka mig är hur han enkelt kommer ut ur Edo Tensei från Kabuto.

Alla dessa karaktärer kan slåss hårdare lika mycket som alla andra men viktigast av allt kämpar de smartare. De letar efter slinghålen i fiendens svaghet snarare än att attackera fienden.