Anonim

Är du kär? 10 frågor för att berätta om du verkligen är kär! (testa med svar)

Så jag tittade bara på prinsessan Kaguya och jag kan inte låta bli att känna att jag har hört avslutningssången i en annan anime tidigare?

Någon som har någon aning om vad andra det har varit i? Jag känner att jag har sett det i Clannad eller Clannad After Story eller någon annan sådan anime.

All hjälp alls skulle uppskattas mycket eftersom vi alla vet hur saker som detta kan göra dig galen! : ')

Här är låtlänken: https://www.youtube.com/watch?v=0wmUQDR6zG4

3
  • Det var inte i Clannad, jag är 99% säker på det. I allmänhet är det ganska sällsynt att anime återanvänder låtar från annan anime. Till skillnad från västerländsk film och TV, där alla låtar skapades oberoende och licensierades för användning, ibland i mer än ett verk, är anime-låtar i stort sett alla beställda för en enda show.
  • Jag håller med, det är mycket osannolikt att det var samma låt - kanske delar den samma melodi, men i så fall verkar denna fråga ganska bred
  • För att lägga till Torisuda är det jämnt mindre sannolikt att denna typ av återanvändning av låtar skulle hända i en Ghibli-film, utan tvekan den konstnärliga toppen av japansk animation.

Jag är ganska bekant med Clannad-anime, och jag kan säga dig med 99,9999% förtroende för att den här låten aldrig dyker upp i den.

Som jag sa i min kommentar, och som Toshinou-san och senshin bekräftade i deras, skulle det vara mycket osannolikt att två anime skulle använda samma låt, speciellt om en av dem är en Studio Ghibli-produktion. Inte omöjligt, men osannolikt. Som i "Jag har tittat på anime i sjutton år och jag har aldrig sett två av dem använda samma låt". Den typen av osannolikt.

Men det betyder fortfarande inte "omöjligt", så jag tittade på låten "Inochi no Kioku", för att försöka ta reda på mer om dess ursprung. Den skrevs och framfördes av den japanska sångaren Kazumi Nikaido. Ett meddelande från Anime News Network om Kaguya Hime-filmen nämner att låten valdes som filmens huvudtema.

Formuleringen i tillkännagivandet låter det låta som om Nikaido skapade låten oberoende av filmens produktion, och produktionspersonalen beslutade att licensiera den för användning i filmen. Detta stöds också av släppdatum; singeln för "Inochi no Kioku" släpptes 24 juli 2013, enligt GhibliWiki, medan filmen släpptes 23 november 2013 enligt Anime News Network.

Att licensiera en sång som denna är något ovanligt för anime; det är mer typiskt för produktionen att anställa en låtskrivare för att skriva en egen låt för anime och anställa en sångare (ofta en av röstaktörerna) för att utföra den. Ibland anställer de även sångare / låtskrivare för att både skriva och framföra musiken. Jag kan bara tänka på några få fall (t.ex. FLCL med The Pillows) där en anime-produktion licensierade musik som redan hade släppts.

Men Anime News Network-sidan på Nikaido listar henne bara som personal på en anime, The Tale of Princess Kaguya. Detta tyder starkt på att "Inochi no Kioku" bara dykt upp i den anime. Jag tror att ditt minne kan spela trick på dig :)