Anonim

I vagnens händelse blir Gajeel rörelsjuk utan att förstå orsaken.

Hans fall av åksjuka utvecklas inte förrän den andra dagen av Grand Magic Games. Så har detta något att göra med att Pantherlily blir hans "katt"?

5
  • Jag tror inte att vi har svaret på det ännu. Det verkar som om det kommer att bli en komplikationspunkt senare, eftersom hans nyvunna rörelsesjukdom har något att göra med hans personliga tillväxt i draklagaren.
  • Ska vi stänga frågan fram till dess?
  • Jag vet inte hur den här typen av saker fungerar. Någon annan har ett förslag?
  • Jag känner att de har förstört det lite, det gjorde det roligt att ha sjukdom var Natsus sak ... Jag trodde faktiskt att det kanske var något att göra med vagnens; som om de kanske hade någon form av magi på sig. Men verkar som om de alla får det? ..
  • Japp, uppenbarligen får alla drakmordare åksjuka även om jag inte kan minnas ett ögonblick där Rogue fick det. Jag minns inte riktigt.

I samma kapitel när Gajeel fortfarande inte förstod varför han blev sjukdom, sa Sting till Gajeel (i kapitel 276, sidan 11) att "Nåväl ... Du blev äntligen vana vid det, va ... Till vara en riktigt drakemord. Grattis. Nybörjare."

Vi vet också att magi för drakmordare mer eller mindre kan förändra användarens kropp själv. Så jag antar att om en drakemordare blir tillräckligt stark så kommer de att få körsjuka på fordon. (Inte som om det skulle vara viktigt eller något, det är nog bara roligt.) Wendy har inte åksjukdom bara för att hon är för svag av en drakemördare än. Precis som var fallet med Gajeel tidigare.

Dessutom har Laxus ingen Exceed-partner så vitt vi vet och han har också åksjuka (kapitel 276, sidan 12).

4
  • 1 Bra poäng på Laxus-delen, det har jag inte märkt förut. =)
  • laxus är inte ett riktigt drakemord. så detta är inte tillämpligt på honom.
  • 1 @ Sp0T Laxus är drakens slaktare nog för att få åksjuka, och han har ingen "katt", så jag tror ja, det här är ganska tillämpligt för honom.
  • Nu när Wendy är tillräckligt stark, får hon också åksjuka, även om hon kan förneka det med en av hennes trollformler, Troia.

Jag vet att det här är riktigt sent och så, men på Fairy Tail Wiki står det:

Det verkar som om, av någon anledning, alla Dragon Slayers av en avancerad "nivå" lider av allvarlig åksjuka. På lägre "nivåer" är detta inte mycket av ett problem, vilket visas med Gajeel före år X791, efter att ha lett både på Super Mage Giant Phantom MK II och skeppet till ön Tenrou Island. Men efter tre månaders intensiv träning blev han också sårbar för åksjuka och hade svårt att köra på en fordonskedja under vagnens händelse.

Så kanske det beror på att han tränade riktigt hårt och då fick det honom att komma till den avancerade "nivån". Och det kan också vara orsaken till att Wendy inte har åksjuka, för hon är inte på den nivån. Även om det också kan bero på att hon har helande magi, men vi vet fortfarande inte så ja.

Under vagnhändelsen säger Gajeel att han brukade kunna åka på fordon bara bra, svarar Sting och säger att det bara betyder att Gajeel är en riktig drakemördare nu. Jag vet inte om det har något att göra med att få en Exceed, det verkar mer som en styrka.

Detta är spekulation, men många guider behöver inte använda transport för sina uppdrag, de kan bara gå som Laxus. Så de senaste episoderna säger att alla Dragon Slayers har åksjuka.

Wendy är förmodligen ett undantag på grund av hennes helande förmågor.

3
  • Men Gajeel blev inte sjuk i "roboten" (när han inte var Fairy tail) bara Natsu gjorde det.
  • @MichelAyres det var innan han fick Pantherlily som partner. OP frågar om att ha en Exceed-partner har något att göra med det.
  • Natsu tror inte att Happy är transport så att han inte har sjukdom. Men medan Natsu var på den gigantiska bläckfisken, hade han åksjuka. Du kan tolka det att han blir sjukdom på grund av sinnets tillstånd. Rörelsjuka kan också vara hastigheten, medan Natsu är mindre motståndskraftig mot körsjukdom än andra drakmordare.

Jag tror att alla manliga draklagare får sjukdom. Kvinnliga draklagare är ett undantag eftersom de inte är lika kraftfulla som manliga draklagare för att jämna ut spelplanen. Dessutom har Wendy stödmagi som möjligen kan hindra henne från att få sjukdom.

3
  • 3 Jag tror inte att en drakedrabbars sjukdom har något att göra med kön. Wendy är den enda kvinnliga drakemordaren som har tagits ut fram till nu, men det räcker inte för att härleda sådant, eftersom ingenting har nämnts specifikt angående detsamma. Även om jag håller med om att hennes "ingen åksjuka" kanske är ett resultat av hennes stödmagi som hon kan kasta på sig själv.
  • @debal kanske det är makt / åldersrelaterat du. Eftersom Gajeel ursprungligen inte hade några problem med transporten.
  • @Dimitrimx som kan vara en möjlighet.