Anonim

Ensam tillsammans [AMV]

Jag tittade nyligen på Ouran Host Club och det verkar centrera, hur ska jag beskriva det?

Att lyssna på tjejer som pratar om sig själva och ser på tjejerna bli förälskade över killar

Men vad är exakt en värdklubb? Jag har aldrig hört talas om en sådan term under mitt liv. Är det verkligt?

1
  • Även om det inte är samma sak, är den närmaste värdklubben jag kan tänka mig ett butlerskafé, som Swallowtail butlercaféet i Tokyo. De tar ut mellan $ 25 och $ 47 usd för en upplevelse av att vara kungligheter av en butler som serverar dig te och annan lyxig mat.

I Japan, en "värd" ( hosuto) är en manlig arbetare på en klubb vars uppgift är att underhålla en kvinnlig kundkrets. De klubbar där värdarna arbetar kallas "värdklubbar". Värdklubbar (och deras kollegor över könen, värdinna klubbar) finns inte riktigt utanför Japan eller platser med en stor japansk diaspora så vitt jag vet, så det är inte förvånande att du inte skulle ha hört talas om dem. Se Wikipedia-artikeln "Host and hostess clubs" för mer information.

Jag har faktiskt aldrig varit i en värdklubb, men jag är inte i den bästa positionen för att utvärdera den som avbildas i Ouran, men baserat på min begagnade förståelse är Ouran Host Club en slags mindre försiktig version av vad du skulle se på en verklig värdklubb.

Som sagt, jag skulle satsa dig på alla pengar som ingen riktig gymnasium i Japan (eller någon annanstans för den delen) har en värdklubb. Själva idén med en skola som tillåter minderåriga att göra något av den sorten är löjligt, vilket är en del av det som gör Ouran så rolig.

8
  • I Manga skriver Mangaka, Bisco Hatori, några anteckningar på sidan om hur hon arbetade med serien. i de tidiga volymerna tror jag att jag kommer ihåg att hon sa hur hon kom på idén som ett skämt men sedan fick veta att de faktiskt fanns, skulle lägga upp detta som ett svar men du slog mig till det med ett bättre svar så jag tänkte att jag ' Lägg till det som en kommentar.
  • Är det som Maid Sama?
  • @ Memor-X Verkligen, nu? Om det är sant är det ganska intressant (och lite häpnadsväckande). Om du hittar var hon sa det, skulle det vara ett användbart tillskott till detta svar (eller som ett separat svar, beroende på vilket).
  • Förresten har de bara värdklubbar i Japan?
  • @MiharuDante Misaki (från Kaichou wa Maid-sama!) Arbetar på ett hembiträde, vilket är en mycket tämligare typ av etablering än en värdklubb. Värdklubbar är rätt nattliv, medan städkaféer är mer "dagliv", om du förstår vad jag menar.