Anonim

Epic High & Younha- Umbrella Cover av RM (BTS) & Yuiko - 우산 (Paraply)

Några av Makoto Shinkais kända mästerverk är Röster från en avlägsen stjärna, Platsen som lovades under våra tidiga dagar, 5 cent per sekund, och hans senaste skapelse, Ordens trädgård. Jag märkte att tomterna mestadels involverar en avlägsen kärlek på grund av flera skäl som bokstavligt avstånd / utrymme, drömmar, situationer och andra aspekter av livet. Jag undrade bara om Makoto Shinkai föredrar denna typ av tema på sin skapelse och koncentrerar sig på ett "avlägsen kärlek" -tema. Fanns det några officiella uttalanden från honom som förklarar likheten mellan teman i hans verk? Eller relaterar han bara bra till det temat på grund av personlig erfarenhet?

Ja, jag tror att han gör det. Enligt intervjun med ANN skulle han vilja betona att förlora någon och kan vara påverkan av Miyazakis arbete

Fråga: Dina tidigare filmer har haft enkla teman och komplexa känslor; vad skulle du säga är det övergripande temat för Hoshi o Ou Kodomo?

MS: Det är väldigt svårt att sätta temat i ett ord om det inte var hade jag inte gjort en två-timmars film! Men om du vill att jag bara ska säga det, antar jag att det skulle vara hur man kan övervinna en känsla av djup förlust, förlusten av en annan person.