Anonim

Bob Dylan One More Cup of Coffee 1976

I del 4 av JoJos bisarra äventyr, vi presenteras för Rohan Kishibe, som har förmågan Heaven's Door. Heaven's Door förvandlar människor till böcker som beskriver deras liv, som Rohan kan läsa eller skriva på för att kontrollera dessa människor.

  • Vi först ser detta med Koichi, som är uppmanad att aldrig attackera Rohan när de träffas första gången och som får glömma vad som hände.

  • Senare, när de går genom en gränd och Koichi vänder tillbaka, trots varningar om att inte göra det, räddar Rohan honom genom att använda Heaven's Door för att skriva att Koichi kommer att slungas förbi gränden.

  • I sidhistorien Så talade Rohan Kishibe, vi ser också Rohan använda Heaven's Door på bläckfisk för att få dem att rädda honom och Tonio när de två drunknar.

Vilka är gränserna för denna förmåga? Jag antog att det var en fråga om vad som är fysiskt eller logiskt möjligt, snarare som begränsningarna i Death Notes i Death Note.

Men jag såg precis början på del 5, där Koichi antyder att hans flytande italienska är för Rohans användning av Heaven's Door. Detta verkar mindre troligt som något som kan hända organiskt, när Koichi verkar ha gått till Italien med kort varsel och när språkförvärvet tar mycket tid. Även om det kan tolkas som liknar minnesmanipulation, är det en sak för Rohan att ta bort existerande minnen och ytterligare ett för honom att lägga till något som aldrig funnits.

Enligt vad jag vet och har sökt är Rohan själv den enda gränsen. De flesta fiendens Stand-användare har också en räknare mot Heaven's Door: eftersom den behöver röra vid vad den påverkar, så länge de inte rörs, är de okej.

1
  • Han kunde till och med göra sig till en vampyr utan att ens behöva stenmasken.