Anonim

RIN x Travis Scott Type Beat - \ "Annunaki \" | Drake Type Beat | Dark Trap / Rap Instrumental 2021

Så jag avslutade precis Ödet / Noll, och eftersom Ödet / övernattningen hände kunde Kiritsugu helt klart inte förstöra gralen för att avsluta cykeln (som jag förstår hans avsikter att vara). Det verkar dock som om Shirou och Sabre gjorde samma sak, men den här gången utan den massiva förödelsen, och det verkar som om han kanske lyckades.

Varför lyckades Shirou medan Kiritsugu misslyckades?

Jag skulle också uppskatta alla länkar till resurser för att förbättra min förståelse för Fate-universum angående animes slut.

De mindre och större grailsna

Vad vi ser i Fate / Zero and the Fate and Unlimited Blade Works Routes of Fate / Stay Night är Lesser Grail, detta är bara ett fartyg för att kalla till den stora graalen som är gömd under Fuyuki. så länge Greater Grail existerar fortsätter krigarna.

Varför lyckades Shirou medan Kiritsugu misslyckades?

Det beror på vilken rutt du tar i ödet / övernattningen.

Kiritsugus plan

Han visste att han inte skulle kunna förstöra gralen för gott. Efter det fjärde kriget visste Kiritsugu att kriget skulle börja igen och planerade för det

Kiritsugu hade planerat att riva ritualen från den korrekta schemalagda tiden för den femte himmelens känsla genom att ordna den fysiska kollapsen av Great Grail System före det ursprungligen beräknade datumet. Processen innebar att man använde lager dynamit och manipulering av lutningslinjer för att säkerställa en allvarlig lokal jordbävning i det riktade området inom trettio till fyrtio år efter fjärde kriget.

Men den här planen misslyckades eftersom det fanns en uppbyggnad av Prana i Greater Grail som inte spenderades efter Forth War på grund av hur den slutade.Under de tidigare 3 krigarna skulle det ta ungefär 60-70 år att bygga upp Prana igen eftersom det skulle ha spenderats. Men eftersom det inte spenderades under fjärde kriget skulle Kiritsugus plan ha misslyckats med att stoppa femte kriget (men kan ha stoppat ett sjätte krig dock).

Öde / övernattning - Öde och obegränsade rutter för bladverk

I båda dessa vägar från den visuella romanen (anpassad i Fate / Stay Night Anime Series och Unlimited Blade Works Movie och Anime Series) ser vi bara Lesser Grail manifestet, så Sabre förstörde bara Lesser Grail någonsin även med Archers hjälp i Obegränsat bladverk. Som sådan kan ett sjätte krig fortfarande hända.

Lord El-Melloi II och Rin (nu den rätta chefen för familjen Tohsaka) återvänder dock tio år senare för att ta isär den större graalen

Han anländer till Fuyuki och, tillsammans med Rin som chef för Tohsaka-klanen, planerar att helt ta isär den större graalen. De motsätts av medlemmar i Mage's Association som vill hämta det istället, vilket leder till stor oro av samma storlek som Graal War. Hans sida är så småningom segrande och Greater Grail demonteras helt, vilket markerar avslutningen av Fuyuki Holy Grail Wars.

Fate / Stay Night - Heaven's Feel

Den här gången ser vi inte Lesser Grail. Snarare kommer Shirou till Greater Grail för att förstöra den för att förhindra Angra Mainyus födelse och för att rädda Sakura, medan förstörelse av Lesser Grail skulle ha gjort ingenting. Beroende på dina val på rutten finns det två sätt det slutar på.

Normal slut

Shirou besegrar Kotomine och offrar sig för att använda en sista projektion för att förstöra den större graalen. Sakura väntar på honom i Emiya Estate på grund av deras löfte och blir gammal innan han går bort.

True End

Shirou besegrar Kotomine men han är på väg att dö innan Ilya, klädd i himmelens klänning, anländer och tar rollen som hon skapades för och använder den större graalen och stänger grinden och offrar sig själv i processen. Den sista scenen berättas av Rin två år senare. Hon kallas till Trail at Clocktower i London på grund av sina handlingar på rutten, men Zelretch griper in och hon tillbringar de två åren i London innan hon återvänder till Japan. Hon avslöjar också att innan Ilya stängde porten använde Ilya den tredje magin, Heaven's Feel, för att rädda Shirous själ, som senare hittades av Rider och placerades i en marionettkropp gjord av Touko Aozaki.


Nu eftersom du frågar "angående animes slut.", Jag bör påpeka att Heaven's Feel Route, vid det datum då detta svar publicerades (10/9/2014), ännu inte har fått en anpassning, men det finns en serie Heaven's Feel-filmer som planerar att komma ut men för närvarande gör vi vet inte vilket slut de väljer att gå med. bortsett från att du läser Wikia behöver du hämta Visual Novel (och Translation Patch om du vill ha engelska). I länken till Lord El-Melloi II finns en citatnot till Ödet / komplett material III: Världsmaterial, som enligt min kunskap endast är på japanska.

Med det sagt och gjort, från bara anime (Studio Deens anime och move + ufotable's Unlimited Blade Works-serie), Shirou och Sabre hade bara förstört Lesser Grail precis som Kiritsugu och Sabre gjorde tidigareoch ett sjätte krig var en möjlighet. Men annat material kommer att förklara hur Greater Grail förstörs / demonteras / stängs senare.

2
  • Varför sprang inte "förbannelserna" över som de gjorde i Öde noll fastän? Jag undrade om fartyget bara var mer inneslutet eller något, men en sådan förklaring är inte riktigt vettig för mig.
  • 1 @Maroon in Fate / Stay night grailen spillde "förbannelserna", det var vad leran var som Kotomine använde i Fate och vad Sabre skulle gå igenom innan Rin stoppade henne i UBW. fartyget sprang också över i Fate / Zero eftersom det är vad som händer mitt i Kiritsugus och Kotomines strid innan Kiritsugu träffade Angra Mainyu (antar först Iris). anledningen till att själva grailen inte sprang ut så mycket som den gjorde i slutet av ödet / noll var förmodligen för att den kallade grailen själv attackerades snarare än fartygen

Kiritsugus önskan var världsfred, inte bara förstöra gralen. I ett visst avsnitt (jag kan inte komma ihåg titeln, men det är den som blinkar tillbaka till Kiritsugus pojkår) visas hur Kiritsugu tror att fred kan uppnås (i exemplet med båtarna) genom att döda det större onda. Även om han förstår att detta sätt inte är möjligt så litar han på att graalen ska uppnå det med hjälp av övermänskliga åtgärder. Nu hamnade Kiritsugus önskan i en förödelse, för när han kallade till det fanns mer än en heroisk anda vid liv, vilket betyder att gralen inte var allsmäktig för att skapa världsfred på ett övermänskligt sätt som Kiritsugu inte kunde tänka på . Men vid den tiden var det tillräckligt starkt för att förverkliga hans önskan på den mänskliga möjliga nivån med andra ord i vad Kiritsugu gjorde tidigare. Genom att döda det större onda, och därmed inträffade sådan förödelse