Anonim

I det första avsnittet av fjärde säsongen (Hayate no Gotoku! Cuties) visas Nagi som bor i lägenhetsbyggnaden med alla sina vänner.

(Du kan inte riktigt säga att detta är lägenheterna från skärmdumpen, men notera det ganska enkla rummet i japansk stil jämfört med hennes västerländska rum i hennes herrgård som definitivt hade en snygg säng snarare än en futon)

När flyttade hon ut ur sin herrgård och in i lägenheterna i anime? Jag kommer inte ihåg att detta hände.

Och finns det en anledning till att hon flyttade?

Uppdatering: I följande avsnitt visas hon ibland också i sin herrgård. Detta skulle innebära att den aktuella animesäsongen inte följer mangan helt och det är därför jag inte har accepterat svaren som ger mangabaserade svar.

3
  • Din fråga är faktiskt inte så tydlig att du vill ha ett svar som är specifikt för anime, eller ett svar som är baserat på manga. (För mig är skärmdumpen endast för att illustrera att Nagi flyttade till lägenheten, snarare än att du frågar varför det är så i anime).
  • @nhahtdh Om den här säsongen var en kronologisk anpassning av mangan, skulle ett mangaspecifikt svar förmodligen vara bra. Men eftersom det är annorlunda tror jag inte mangasvaret är helt relevant när man frågar om showen.
  • För mig skulle Hayate inte ha gett Nagis arv. Athena är bara en bild av Hayates förflutna. Det hade varit bättre om de fortfarande bodde på Sanzenin-herrgården med huvudpersonerna, inte underkaraktärer. Eftersom de bara förvirrar publiken särskilt mellan manga och anime-serien. Och dessutom är Nagi och Hayate de två huvudcharterna, eller hur? Och under säsong 1 och 2 visar det att Nagi är den enda som Hayate kommer att ge upp sitt liv för. Athena är nu bara från det förflutna. Och dessutom är Nagi den som också räddar Haytes liv genom att betala sin skuld på 150 milj

Alla händelser som leder till att Nagi flyttar ut till Violet Mansion (lägenhetsbyggnaden) inträffar under Golden Week-bågen, vilket inte (ännu?) Är animerat.

I kapitel 220, på resan under den gyllene veckan, levererar Aika ett mail från Mikado till Hayate:

Mikado sätter ett nytt villkor för arv, vilket är att besegra Hayate och antingen hämta eller förstöra kungens juvel som han för närvarande bär. Denna kungens juvel gav Hayate av Mikado i kapitel 14, under hans första besök i huvudbyggnaden.

I kapitel 244 till 248

Hayate och Athena träffas igen. Athena ägs av kung Midas, och kung Midas vill att kungens juvel som Hayate bär för att åter komma in i trädgårdspalatset och få Guds kraft. För att rädda Athena måste de bryta "överenskommelsen" mellan Athena och King Midas som gör det möjligt för King Midas att äga henne, och det enda (säkra) sättet att göra det är att förstöra Hayates King's Jewel.

Den sista dagen på resan till Mykonos under Golden Week. I kapitel 252:

Hayate var orolig över huruvida han skulle förstöra kungens juvel, han måste rädda Athena, eller behålla den för att skydda Nagis arv. Nagi, som såg Hayates oroliga ansikte, bestämde sig för att bryta kungens juvel och tappar hädanefter sina rättigheter till arvet. Hon bestämmer sig för att överge pengarna som hittills har skyddat henne och överlåta sig själv till Hayate för att skydda henne.

I kapitel 268 till 270 (efter Golden Week-bågen)

De är nu tillbaka från resan till Mykonos. Efter att ha förlorat rättigheterna till Sanzen'in-familiens arv måste Nagi flytta ur herrgården om en vecka. Efter en serie händelser visar Klaus Hayate lägenhetsbyggnaden som heter Violet Mansion, som fick honom av Nagis mamma på grund av ett missförstånd. Klaus bestämmer att det är dags att återlämna det till Nagi. Nagi flyttar senare in i lägenhetsbyggnaden från och med kapitel 277.

Nagi lämnade inte helt sin herrgård. Snarare verkar hon äga både sin herrgård och lägenheterna. Hon går mellan både lägenheterna och herrgården under hela säsongen (åtminstone gäller detta så vitt jag har sett, fram till avsnitt 6).

I avsnitt 2 nämner Hayate att Nagi bodde på lägenheterna eftersom det är lättare för henne att få jobbet gjort i lägenheterna.

Baserat på informationen i Lista över mangakapitel animerade i Hayate no Gotoku! Söta, det verkar som om den här säsongen anpassar olika mangakapitel men inte kronologiskt. Det är möjligt att de förändrade bostadssituationen från vad som fanns i mangan så att den här animesäsongen verkar ha mer kontinuitet - det skulle vara konstigt om Nagi sa att hon inte hade någon herrgård i början av ett avsnitt (anpassad från ett senare kapitel) och sedan visades i hennes herrgård under nästa del (anpassad från ett tidigare kapitel).

4
  • Egentligen händer historien här under den tid hon sparkades ut ur sin herrgård i mangan. För att inte förvirra tittaren tror jag att de ändrade handlingen lite här för att passa med föregående säsong 3. Du kan kolla in mitt svar här: anime.stackexchange.com/questions/3888/…
  • @nhahtdh Wow, verkar förvirrande. De går mer eller mindre överallt i serien.
  • Tja, det är vad som händer i anime. De använder lite material från före utflyttningen och lite material efter utflyttningen och blandar dem helt.
  • @nhahtdh Tack för informationen - jag har lagt lite till mitt svar med den här informationen.

Det är värt att notera att himlen är en plats på jorden, inte kan ta mina ögon av dig och Cuties är alla framtida tidslinjer som kanske eller inte kan bli kanoniska för mangan beroende på hur mangaka, Hata Kenjiro väljer att fortsätta den nuvarande mangatidslinje som inte har kommit in i filmen eller båda nya säsongerna av anime ännu.

Alla berättelser som används i avsnitten av Hayate no Gotoku! Söta undantag för avsnitt 11-12 togs från olika mangakapitel runt 200-400-ish av mangan, så du kan definitivt inte avvisa mangabaserade svar. Några av händelserna i dessa kapitel modifierades förståeligt lite för anime för att få det att se ut som berättelserna i Cuties äger rum efter Can't Take My Eyes of You.

För att svara på din fråga direkt visades Nagi aldrig flytta ur sin herrgård i anime eftersom den än / aldrig-att-bli-animerade End of the World Arc med Athena Tennousu som för närvarande är Alice både i Manga och i Cuties ( närvaron av Alice såväl som den violetta herrgården är tydliga indikationer på att du inte kan avfärda mangabaserade svar), avslutar med att Nagi förlorar sin rätt till Sanzen'in-arvet av sin egen vilja genom att förstöra kungens juvel som Hayate skulle skydda för det var nyckeln till hennes arv. Med stenen förstörd, kastar hennes farfar Mikado Sanzen'in henne ut från herrgården och hon tvingas leva på egen hand utan hennes förmögenhet. Lyckligtvis ger hennes huvudbutler Klaus henne "lägenheten", den violetta herrgården, som ursprungligen gavs honom som en gåva av Yukariko Sanzen'in, Nagis mor. Nagi fortsätter sedan att hyra ut de olika rummen i Violet Mansion / Yukari-chan-huset för att börja tjäna pengar och det är så deras vänner så småningom kommer att bo i detta hus (för olika dolda motiv).

Det finns ett avsnitt i Hayates wiki-inlägg om Nagi som förklarar varför de var tvungna att flytta ut ur herrgården direkt efter Golden Week Arc, som inträffar mellan kapitel 211 och 266. Den andra säsongen följde manga upp till kapitel 148 och tredje säsongen följde inte mangan.

Efter att ha kommit tillbaka från en gyllene veckoresa tvingades Nagi lämna sin herrgård på grund av att hon förlorade sitt arv efter att hon förstörde kungens juvel. Hon beordrar Hayate att hitta ett nytt hus med 20 miljoner yen. Senare stannade Nagi, Hayate och Maria på Violet Mansion och började på nytt liv. Nagi förberedde en plan för att få pengar först med hyra från Violet Mansion (med butlerservice), hon fick en första hyresgäst (Chiharu) eftersom hennes hus brändes av hennes föräldrar.

Inget av detta verkar ha förklarats i anime sedan förra avsnittet från "Can't Take My Eyes Off You" säsongen, de var fortfarande i herrgården. Sammanfattningen av det första avsnittet av "Cuties" verkar antyda att det är en flashback, så kanske föregående säsong var efter den här säsongen och de hade flyttat tillbaka till herrgården, eller effekten av Golden Week Arc blir åtminstone förklarad senare under säsongen.