Anonim

Avståndsformeln och hitta avståndet mellan två punkter - Exempel 2

Enligt My Hero Academia Wikia är skillnaden i höjd mellan Midoriya och Mirio 15 cm. Men i detta skott från säsong 4 är Midoriya åtminstone ett huvud kortare.

Är Midoriya och Mirio Togata s höjder i rätt proportion? Vilka är deras verkliga höjder?

Wiki-höjderna är korrekta, anime gillar bara att överdriva storleksskillnader.
Även om det är en ganska stor överdrift i det här fallet.

Här på den här bilden är Midoya 520 pixlar hög, ungefär den första översta 145 av dessa pixlar täcker den del som visas i din skärmdump.

Din bild har högre upplösning / närmare karaktärerna, och Midoya är 225 pixlar lång där (jag klippte av toppen av hans hår), och Mirio är ungefär 230 pixlar högre (försökte kompensera för huvudets lutning).

Så, låt oss omvandla den pixelinformationen till en centimeterbaserad höjdskillnad i bilden: 166/520*145/225*230 = 47 centimeters (or 28.5% of a Midoya)

För att se om det här är en engångshändelse (inte alla visar är konsekvent, trots allt, låt oss ta en snabb titt på den här bilden:

Trevliga upprättstående poser för både Mirio och Nejire, och som en extra bonus ska Nejire bara vara 2 cm kortare än Midoya.
Återigen är det en enorm skillnad mellan de två. Med samma logik (och den här Nejire-referensbilden från MHA-wiki): 164/510*290/1005*290 = 27 centimeters.

Så, Nejire i det skottet in mer på lika villkor med Mirio än Midoya i ditt skott, trots att hon var 2 cm kortare "officiellt".
Detta kan göras för berättande ändamål, eller för att bara göra kompositionens funktion bättre.
Men värdena som listas på wiki är alltid de referensvärden som man arbetar med, de följs inte alltid strikt.

TLDR Sammanfattning:

  • Nej, deras proportioner i din skärmdump är inte rätt proportion (men det är en vanlig sak i MHA och animering i allmänhet)
  • Dessa karaktärer är 166 cm respektive 181 cm långa, de värden som du också hittade på wiki. De ser det bara inte på den skärmdumpen.