Anonim

Utlösningsvarning

I En bit, det finns mycket blod och slagsmål som vi såg vid döden av

Ess.

Men dödade Luffy någonsin någon person?

1
  • baserat på den här listan tror jag att Luffy aldrig dödade någon

Nej, han dödade aldrig någon. Anledningen till att han aldrig dödar någon är att han lämnar dem en ny chans att uppnå sina drömmar. Detta konstaterades också av Oda i SBS vol. 4:

D: Varför dödar Luffy aldrig sina fiender? Under hela "One Piece" manga dödade han inte Mohji och Helmeppo, men Ax-arm Morgan dödades av Zoro, varför är det?

O: Hmm! Det är en mycket bra fråga. Först måste jag meddela att Morgan fortfarande lever. Han sitter för närvarande i fängelse, där han placerades av sina tidigare underordnade. Varför dödar inte Luffy sina fiender? För i den eran använder alla sina liv för att kämpa för sina drömmar. För en fiende, när deras dröm har splittrats, är det samma som att förlora en kamp och lika smärtsam som döden. Jag tror, ​​för en pirat att inte döda en fiende, det ger dem en 2: a chans att kämpa för sina drömmar.

Luffy dödar den primära antagonisten i filmen One Piece: Baron Omatsuri and the Secret Island vilket är One Piece Movie 6. Denna film är dock en av de flera icke-kanonfilmer som den senare Hjärta av guld och Guld. Det är väldigt mörkt och surrealistiskt för En bit. Det är även om du ignorerar den goda killen som ser ut som Hitler.

En intressant kommentar på Reddit nämner att han faktiskt är den som äntligen "dödar" Going Merry. Det är lite annorlunda än vad du menar eftersom själva Going Merry inte lever (även om den har en anda) och den redan dör.

Inte riktigt.

I alla fall,

han är direkt involverad i planen att mörda Big Mom som misslyckas i kapitel 868-869

När jag tänkte logiskt på den frågan drog jag slutsatsen att även om han inte tänker döda finns det inget sätt han kan undvika det. Tänk bara på hur snabbt han rör sig och hur stor inverkan hans attacker har. Det är svårt att tro att ingen av de många fienderna på låg nivå någonsin har drabbats av dödliga skador av dessa brutala styrkor. Tänk på alla fartyg, väggar och andra hårda saker han kan krossa med sina bara händer. För att inte tala om otaliga fiender som skjuts från stora höjder - eller från ett fartyg. Om du går överbord till havs kommer du troligen att dö efter några timmar, även om du inte använder Devil Fruit.

Så även om du tar hänsyn till att människor - som i de flesta anime - tenderar att vara mycket tuffare än i verkligheten och de "fysiska lagarna" i Luffys värld kan vara mer generösa gentemot invånarna, måste svaret vara: Ja! Även om det kanske inte har varit hans avsikt, har Luffy verkligen dödat många människor. De flesta av dem är marinister antar jag. Bara för att han använder trubbig kraft och inga vapen är han inte mindre dödlig. En bil är också trubbig. Men om det slår dig 50 mph ...

Han kunde av misstag ha dödat någon när han slog och pressade ett stort antal människor. Även om det är mer troligt med Zoro som gör krossande sår, medan Luffys attacker lämnar blåmärken.

Luffy har aldrig dödat någon enligt mig, men om han dödade den primära antagonisten i film sex kanske han gjorde det. Oda sa dock att han inte dödar någon, så kanske slog han ut honom. Så det finns en stor chans att han inte dödade den killen från film sex.

Normalt ser jag honom dock slå ut sina fiender, men det är sant att Rob Lucci behövde operation efter deras kamp i volym 44.

1
  • Kan du peka oss på var Oda sa att Luffy inte dödar någon? Svar på Stack Exchange behöver källor för sådana uttalanden.