Anonim

Jag röstar lite kvalitet Hentai! Mycket av bröst!

Med normal anime är alla involverade seiyuu i ett rum där de tar steget upp och pratar med mikrofonen när det är deras tur. Både manlig seiyuu och kvinnlig seiyuu finns i samma rum och kan till och med stå tillsammans bredvid varandra om deras karaktärer har konversation.

Men vad sägs om hentai-anime? Spelar de fortfarande in det som om det var en normal anime?

2
  • Jag minns en manga / ONA som heter Koe de Oshigoto! som påstås belysa denna process. Hur mycket ljus som fortfarande är subjektivt, men det skulle vara användbart att veta / klargöra.
  • Baserat på kvaliteten på rösten som spelar i många hentai, skulle det inte förvåna mig om de spelade in den sittande ensam i ett mörkt rum med en pennlampa på manuset och inget visuellt.

Enligt min forskning, många källor pekar på den normala anime-metoden. Det är inte riktigt annorlunda än en vanlig anime med tillfälliga eroscener.


En blogg från Pink Pineapple (japanska, möjligen NSFW!) nämnde hur röstinspelningssessionen för sin vuxna anime, Boy Meets Harem ANIMATIONEN (MyAnimeList, möjligen NSFW!), gjordes:

[...] Även om det inte är riktat avsiktligt, förutom ljudregissören som var tvungen att regissera skådespelaren, kom huvudpersonen Naoki Shindous seiyuu och 4 kvinnliga seiyuu in i inspelningsbåset och omgav honom precis som den ursprungliga arbetsharemsituationen, och sedan var röstinspelningen klar (LOL).

(... emellertid formuleringen av "inte riktad till syfte" och förekomsten av "inspelningsbås" verkar ge en antydan om att det inte är det vanliga sättet de gör det på)

Det finns också några bilder av inspelningsstudion, även om den inte visade inspelningsprocessen (censurerade bilder bakom länkar, potentiellt NSFW!).

  • Titelskärm
  • Scen 1
  • Scen 2

(Källa (japanska): själva webbplatsen är förmodligen inte NSFW, men det aktuella ämnet är NSFW enligt ovan)


Förutom det kunde jag bara ta lite information från japanska online-diskussioner:

  • Hur spelar seiyuu in sina röster i vuxenanime?
    • akatsukinops: Det är samma som normal anime (alla står framför mike), även för hentai-anime. Tja, det finns också 1-för-1-inspelning precis som eroge.
      Egentligen sa en kvinnlig seiyuu som framförde en sängplats i en viss normal anime att även om hon var ganska generad för att det fanns en röstskådespelare bredvid henne och medskådespelare bakom henne, utförde hon det precis till slut.
  • Hur är det mentala tillståndet för seiyuu i hentai anime och eroge?
    • akatsukinops: Här är en kommentar från en kvinnlig seiyuu på en H-scen av en normal anime:
      1) vid inspelningstidpunkten bar hon en hatt till ögonhöjd för att hon var så generad.
      2) Det fanns en H-partners manliga seiyuu precis bredvid henne och de spelade in rösten tillsammans.
      3) Hon kunde bara möta fronten (manuset och monitorn), hon kunde inte se medskådespelare (bredvid) och staber (bakom) helt.(Nu har hon klarat auditionen för H-scenen och uppträtt på vuxna verk anonymt / i olika namn)
  • Hur spelar seiyuu in sina röster i H-anime?
    • kommentar # 9: Jag är en (kvinnlig) seiyuu. Eftersom det också finns icke-H-scener är de gjort precis som andra (normala) anime, men det finns också de som spelar in rösten 1-för-1. När det är H-scenen står var och en framför sin egen mike. [...]

Även om det inte frågas, kommer jag att lägga till information om eroge röstinspelning också.
(Det beror också på att jag inte kunde hitta mycket information om den faktiska hentai-animes röstinspelning. Det blandades med AV med seiyuu-tema, vilket jag tror inte är hur de faktiskt gör)

Som nämnts tidigare, för eroge, görs det (nästan?) Alltid ensamt inne i en monter med bara en manusbok och en mikrofon. Anledningen är att det, jämfört med (hentai) anime, inte finns någon detaljerad tid för animering som ska följas.

På en online-Q & A-Twitter-session med en kvinnlig eroge seiyuu, "Satou Yuki" (japanska), när hon frågades hur hon spelade in rösten, svarade hon att det gjordes inne i en monter. Svar på Yahoo! Chiebukuro håller också med om det.

Det finns en 1-timmars variation på japanska om eroge's seiyuu på YouTube. Det har fått R-15 + av dem men definitivt NSFW (enstaka uttryckligt grafiskt och tydligt ljud). Även om det inte finns någon bildtext är det fortfarande värt att titta på eftersom de faktiskt visade hur de framförde ljudet / rösten ... på ett rakt ansikte.

Bonus: en samlingsvideo av NG-scenen när du gör erogen röstinspelning på YouTube (endast stillbild och ljud, NSFW: tydligt ljud). Det visar att de inte känner sig obekväma när de utför en sådan röst.


Min personliga slutsats är, oavsett om scenen är H eller inte, det verkar inte på allvar hindra seiyuus prestanda även om det finns andra människor. Det är trots allt deras jobb.

0