Anonim

Den miljarddelade Sharingan-videon

Jag har inte läst mangan, men jag har tittat på anime. Kakashi verkade använda jordstil innan han lutade till blixtstil.
Så kan en shinobi lätt lära sig att behärska en annan chakranatur än sin chakranatur? Eller har Kakashi båda chakranaturerna?

1
  • Jag kan inte säga om du frågar om Kakashi har två chakraaffiniteter eller om det handlar om att kunna använda flera naturtyper. Vänligen överväga att klargöra din kropp och framförallt din titel.

Kakashi Hatakes naturliga tillhörighet är mot Lightning Release. Eftersom han är en ninja på Jonin (nu Kage), är han skicklig på att använda flera versioner.

Kakashis naturaffinitet bekräftades vara Lightning Release genom användning av Chakra-papper, i avsnitt 55 av Shippuden (med tillstånd av @krazer):

Earth Release är inte hans naturliga tillhörighet, och därför hade han lärt sig det (tillsammans med andra utsläpp).

Så en shinobi kan enkelt lära sig att behärska en annan chakra-natur än sin chakra-natur. Är det så?

Ja, shinobi kan använda flera chakranaturer (t.ex.: Jonin, Kage, Missing Nin, etc.):

J nin kan i allmänhet använda minst två typer av elementärt chakra, skickliga genjutsu och anständiga taijutsu färdigheter.

källa: Naruto Wikia

Det är vanligt (men inte lätt) att shinobi behärskar elementärt chakra bortsett från deras affinitet.

I Kakashis fall kunde han använda följande utgåvor:


Kakashi Hatake

Från Nature Transformation-artikeln:

Shinobi har lättare att lära sig att skapa och kontrollera chakranaturer som matchar deras affinitet, även om det även kan ta ett antal år. Shinobi är inte begränsad till naturen de har en affinitet för, och det är faktiskt vanligt att j nin har bemästrat två naturer. Även om det är tekniskt möjligt att behärska alla fem naturerna är det mycket sällsynt på grund av hur mycket träning som är involverad; Hiruzen Sarutobi, Hashirama Senju, Tobirama Senju, M , Kakashi Hatake och Orochimaru är den enda shinobi som är känd för att ha gjort det på vanliga sätt.

1
  • 1 Tack, jag fick denna tvivel eftersom Kakashi ofta använder jordstilen. Det senaste filleravsnittet visar kakashi som använder en jutsu i jordstil för att slå obito för att vinna priset. Återigen tack så mycket.

Även om Kakashi kan ha någon chakra-natur på grund av sin Sharingan, är hans två chakra-natur blixtar och jord. Vi vet detta, för Kakashi själv skapar Chidori, en blixtstilsteknik, och han utför någon form av jordjutsu innan han förvärvar Sharingan.