Anonim

Gons test N.G.L (episkt ögonblick) HXH

I kapitel 214, precis efter att Knuckle och Shoot lämnade Gon och Killua för att gå till NGL, finns det en scen där Gon grät och sa att han inte insåg att det var så smärtsamt att vara svag.

Längst ner på denna sida grät också Killua, även om jag inte tror att orsaken förklaras tydligt.

Nästa sida förklarar att Killua tänkte lämna Gon efter att han tillbringat 30 dagar på att skydda honom.

Var anledningen till att han grät för att han visste att han skulle lämna Gon, eller för att han hade empati med Gon eller för att han också kände att det var smärtsamt att vara svag? Om så är fallet, varför skulle det påverka honom så djupt?

(Kan det vara en blandning av de två - han kände att han var för svag och det var anledningen till att han skulle behöva lämna Gon?)

TL; DR-version

Killua gråter för att han kommer ihåg att hans egen svaghet att slåss i syfte att fly bort kommer att få honom att lämna sin bästa vän, Gon, att dö.

Detaljerad version

Killua föddes i den berömda mördaren Zoldyck. Hans familj har redan beslutat att han skulle bli mördare och har genomgått hård träning för detta ändamål redan från barndomen.

Efter att ha träffat Gon under Hunter-examen bestämde Killua att han ville vara Gons vän och leva ett normalt liv, inte vara mördare. När de tillbringade tid tillsammans under de senare bågarna blev Gons vänskap det viktigaste för Killua. Det var också hans källa till hopp om att fly från det liv som hans familj hade beslutat för honom.

Strax före denna händelse i frågan påpekar Biscuit att Killuas svaghet är att han kämpar med målet att springa iväg, och konstaterar vidare att det skulle få Killua att lämna Gon för att dö någon dag. Detta var inte ett vanligt hån av en fiende, utan en bedömning av hans svaghet av hans Nen-lärare, och han insåg antagligen att det var sant.

Det hade varit oerhört smärtsamt för honom att inse att hans svaghet skulle få honom att lämna Gon för att dö, Gon var hans bästa vän, den person som förändrade sitt liv och gav honom hopp om att leva ett normalt liv. Av den anledningen bestämde han sig för att skydda Gon i 30 dagar och sedan lämna honom för alltid.

När Gon säger att "att vara svag är så smärtsam", resonerar det perfekt med Killuas egna känslor, och så gråter han också.

0

Killua har varit en av mina favoritkaraktärer sedan jag startade den här serien. Jag resonerar verkligen med honom känslomässigt och för bara några år sedan (det är roligt för att jag faktiskt var 12 också) träffade jag personen som skulle ha störst inverkan på mitt liv, min bästa vän Alli. Och jag kan berätta för dig när jag såg min bästa vän upprörd på samma sätt som Gon är i detta kapitel, det tog mig till tårar. Alli grät för att hon inte kunde göra något åt ​​en riktigt dålig situation i sitt liv som hon kände sig maktlös mot, och allt jag kunde göra var att se henne gråta. Naturligtvis när jag såg hur sårad hon var började jag också riva upp, även om jag inte grät som hon.

För att vara helt ärlig är hennes personlighet så mycket som Gons att det verkligen förvånar mig att se scener som denna i manga och anime och att se att det är vad som hände mellan oss också. Jag kan berätta otaliga historier om när vi har haft varandra tillbaka, och det är tråkigt att säga, även om det är lite roligt att inse (antar jag) för i CA-bågen börjar deras vänskap bli smärtsam och till och med lite ohälsosam, vilket är exakt vad som har hänt mellan Alli och mig själv nyligen.

Så jag kan med säkerhet säga att Killua inte bara grät för att han skulle lämna sin bästa vän utan också att hans bästa vän rivdes sönder av sin egen svaghet och oförmåga, precis som Killua var, och den rätten framför hans ögon grät Gon och han kunde inte göra något för att hjälpa honom.