Anonim

gnash - något [musikvideo]

Jag ber om ursäkt i förväg för bristen på detaljer. Det här är en animefilm som jag har sett för länge sedan på TV och jag har bara sett slutet. Jag minns en scen där man och kvinna pratade, och en av dem förrådde den andra och sköt dem.

Animationsstilen liknar något från Lensman-eran, så jag tänker 80- eller tidigt 90-tal. Jag minns det tydligt på grund av att det var en av de första animationerna, om inte filmer i allmänhet, som hade viktiga icke-skurkpersoner som dör.

Hur som helst, den detalj som jag tydligt minns är att varje gång en person dog avbildades den som en vit fågel som flyger bort, som om personens själ skulle till himlen.

I slutet låg det en kille som lutade sig på en sten, tydligen döende, möjligen ångrade något han hade gjort, eller ett val han gjorde. Han tittade på himlen och då ser du en vit fågel flyga iväg och antyder att han hade dött. Fågeln gick sedan med i en hel massa andra vita fåglar, vilket antydde något om att hans val hade orsakat många människor att dö, eller något i den utsträckningen. Allt var väldigt symboliskt, men jag var ung och började titta på det nära slutet, så jag kunde bara knappt följa.

Jag tror också att det möjligen var sci-fi, men inte 100% säker.

Hur som helst, medan jag inser att det är en långfilm, skulle jag vilja veta om någon har en aning om vilken film det var, så kanske jag kan titta på den igen från början och faktiskt få den den här gången.

Det finns några likheter med Windaria

Det bergiga kungariket Paro och kuststaden Itha hade varit i fred i över ett sekel. De skulle ha förblivit så men för Paros makt hungriga kung. Paro invaderade Itha, trots kärleken mellan Jill, Paros prins och Ahanas, Ithas prinsessa. Fångad mellan plikt och känslor tvingades de stjärnkorsade älskarna att kämpa ett krig till dess bittra slut. Isu var en enkel bonde från den neutrala byn Saki, men han räddade Itha från att förstöras av en spion från Paro och befann sig själv hungrig efter rikedom och ära som den Ithanska monarkin kunde ge. Agenter från Paro gav honom ett erbjudande att uppfylla sina önskemål, och han lämnade sin fru Marin bakom sig i vad som skulle förvandlas till ett slagfält mellan de två riken.

  • Som anges på TVTropes-sidan:

    I den här berättelsen tar själen formen av en fågel med rött ljus och flyger iväg till ett mystiskt luftskepp över havet.

    Därför finns det sambandet mellan fågel och död, men färgen på fåglarna matchar inte.

  • Den sista scenen liknar vad du beskrev. Huvudpersonen kände att han hade förrått sin egen stad genom att överge sin fästman e. Han ångrade vad han hade gjort och bestämde sig för att komma tillbaka, men det han såg var bara ödeläggelse. Så småningom träffade han sin fästman, men efter ett kort samtal insåg han att hon bara var hennes spöke, som sedan tog form av en fågel och flög iväg.

  • Detta kan vara scenen där en man och en kvinna pratar: hon dödade honom och begick sedan självmord.

1
  • 1 Detta är definitivt det. Även om vissa saker är annorlunda än jag kom ihåg, såg jag den scenen lite i mitt minne, och jag minns tydligt blodfallet vid 1:17:36. Jag förväntade mig verkligen inte att det rätta svaret skulle visas så snabbt.