Anonim

Topp 10 Goles del Mundial Brasil 2014 (avsnitt 7)

I kapitel 507 talade Rayleigh om kraften 'Att höra rösten av allt' som Gold D. Roger har. Det verkar förklara hur han kunde skriva på det forntida språket på Sky Islands Poneglyph. Vad är detta fenomen?

1
  • Tja, wiki (onepiece.wikia.com/wiki/Gol_D._Roger) säger att "{a} enligt Rayleigh kunde Roger tolka poneglyferna för att han hade förmågan att" höra rösten i alla saker ". Han var också en av två kända människor i serien som hade förmågan att höra Sea Kings tala, den andra var Luffy. " Eftersom de är listade tillsammans kan de vara länkade och vara något i stil med att kunna förstå alla språk, men jag kommer inte ihåg om Luffy någonsin försökt läsa en Poneglyph så att de kan vara mer kopplade än vad min tankegång är .

Som vi har sett Luffy betraktas som efterträdare till Pirate King. Ett av de viktigaste fakta som stöder det är rösten i alla saker. Även om det gäller Luffy är denna förmåga något ojämförlig med Gold D. Roger, men det gör att Luffy främst kan interagera med gamla varelser. De fall där Luffy kunde använda den här kraften var:

  1. Förstå Ryuuji (grön tusenårig drake från östblå)
  2. Förstå havskungarna från fishman island
  3. Hörande från Zunisha på Zoe Island

Även om Roger kunde interagera med poneglyph har Luffy inte visat denna kraft hittills.

Från ovanstående tillfällen är denna kraft något som hjärtets röst och verkar användas av ödmjuka.

Även om Momonosuke pratade med Zunisha är det bara begränsat till det och inte mer.

Så, luta dig tillbaka och vänta på att världshistorien ska utvecklas, bara vi kommer att kunna veta exakt vad det är. Från och med nu är det starkt relaterat till efterträdaren för D. (som naturligtvis är ödesdigert) för att kontrollera skatter och vapen i D-riket.

1
  • Frågan handlar inte egentligen om Luffys omfattning av denna kraft. Han frågar bara om vad kraften är

Rösten till alla saker verkar vara en speciell kraft som egentligen inte har utforskats mycket av oda sensei än. Ett stort möte med det har dock varit i fallet med momonosuke som kunde höra och beordra zunisha att göra något. Luffy har visat egenskaper. Denna kraft tillåter tydligen också människor att dechiffrera poneglyfer. Hämtad från Wikipedia i ett stycke:

Denna kraft ger användaren möjlighet att förstå och få information genom varelser och livlösa föremål som inte talar samma språk. Hittills verkar detta vara en förmåga som uppnåtts från födseln.

Vissa människor använder denna förmåga att läsa Poneglyphs.

Three-Eye Tribe ryktas ha tillgång till denna förmåga genom att använda kraften i deras tredje öga.

Det är inte bara Roger som har denna förmåga utan också Momonosuke och Luffy i svagare form (han kunde inte svara Zunisha). Det finns lite information om det, men eftersom Momonosuke har denna förmåga är det osannolikt att det har något att göra med "D". Det kan till och med vara inget annat än en extremt sällsynt form av, eller bara extraordinär stark Haki.