Anonim

Logik pratar alla dör, \ "Lil \" rappare, J Cole, Dave Chappelle, barnslig Gambino, religion

Ibland, särskilt när man talar om mänskliga transmutationer, nämner amestrierna Gud, främst med tanken att mänskliga transmutationer är en överträdelse mot Gud. Ett exempel på detta är när Olivier Armstrong talar om de tre principerna för statliga alkemister och svarar på frågan varför mänskliga transmutationer är förbjudna.

Det verkar inte som att det här är en hänvisning till "Sanningen", eftersom mycket få människor verkar veta om "Sanningen", som i huvudsak är Gud inom porten. Finns det någon specifik religions Gud som detta hänvisar till, eller är det en slags generisk Gud = natur? Finns det en uttalad religion inom Amestris?

6
  • Menar du "troende av en Gud" eller en enhet som kallas "Gud" förutom sanningen?
  • Skulle Leto-Cult räknas här?
  • "Troende på Gud", eftersom de alla tycks hänvisa till Gud på samma sätt som religiösa människor nu gör, men förmodligen vet nästan ingen om sanningen som Gud.
  • När jag överväger ett mer fullständigt svar, kommer jag bara påminna alla som läser att det finns Ishvalans trossystem (som liknar judendomen) i sin del av Amestris, även efter kriget.
  • möjligen intressant är också tron ​​på västens visdom.

Det verkar finnas några religioner i Amestris (eller potentiellt några åsikter eller valörer som tillhör en enda religion), och vi kan se handlingar från flera personer som betecknar en religiös följd.

Sanningen och Gud

Ironiskt nog verkar väsen som kanoniskt hänvisas till Gud ha liten eller ingen religion baserad på den (samma för sanningen). De är i huvudsak allsmäktiga naturvarelser, men får lite uppmärksamhet från dem utanför alkemi (som i allmänhet är ateister).

Letoism

I staden Lior har en präst, fader Cornello, fått en filosofs sten av en då ej offentliggjord fest. Att låta sina medborgare från Lior vara omedvetna om detta, han lyckas få mycket uppmärksamhet genom mirakel (mindre i Broderskap, men mycket mer effektiva och stora under 2003-anime). Dessa under, enligt Cornello, kommer från solguden, Leto, som religionen bygger på.

I Broderskap, efter att Cornello har debunkats, försvinner letoismen. 2003-anime hanterar det annorlunda, och man kan säga att religionen dröjer kvar.

Ishvala

Bland ishvalanerna (de som är kvar och deras samhälle före kriget) finns det en gemensam tro på jorden Gud Ishvala, som sägs vara den enda verkliga skaparen, ungefär som om man skulle kunna betrakta en typisk gud i en monoteistisk religion . Hans läror förbjuder användningen av alkemi, även om några av hans anhängare har gått runt denna undervisning och i vissa fall brutit den helt.

En anmärkning: Den ishvalanska religionen lånar många drag från judendomen, men jag kommer inte att gå i detalj här.

Andra religioner

År 2003 anime hamnar Ed och Al i Aquroya, där de möter en kvinna som heter Clara. Senare finns det tecken på att hon inte är helt engagerad i denna religion (även om hennes kyrkogjänare är det), och det sägs inte mycket om det, förutom att (enligt Clara) Ed och Als krångel "strider mot Guds vilja."

Det verkar finnas få omnämnanden av religion utanför letoismen, Ishvala och denna lilla religion i Aquroya; Jag skulle satsa på att alla andra omnämnanden om "Gud" (av icke-alkemister) tillhör samma namnlösa religion. Det verkar låna drag från katolicismen (eller kristendomen som helhet), som skulle stämma överens med tidigt 1900-tal i Tyskland, om jag minns rätt.

The Eastern Sage och Sage of the West betraktas också något som religiösa figurer, den senare beskrivs som en man av guld (hans hår och ögon, och också en hänvisning till alkemis egenskaper med avseende på guld).

I Xing har en religion som liknar buddhismen utvecklats, det verkar, som talar om chi och energiflödet i jorden (kallad Dragon's Pulse). Sannolikt, eftersom det är en monarki, finns det också en gud ovanpå deras struktur, även om jag inte tror att han någonsin nämns.

1
  • 4 Mycket bra sammanställning! Här har du några falska internetpoäng!