Anonim

från Kairi till Momo

Jag tror att nästan alla människor som tittar på anime eller läser manga får dem från olika webbplatser som watchop.com, Crunchyroll, anime44, etc., och på samma sätt finns det för manga olika webbplatser. Men är dessa avsnitt / kapitel verkligen kostnadsfria för publiken? Jag vet att dessa företag har sin huvudsakliga inkomstkälla från varor och alla andra saker, men avsnitten / kapitlen är tillgängliga på nätet så enkelt också gratis. Finns det inga upphovsrättsintrång? Om det finns varför gör inte dessa anime- / mangaföretag något åt ​​det?

3
  • I teorin är de inte kostnadsfria i sig - ofta (åtminstone med anime) är det meningen att människor ska titta på reklam på vissa punkter i videon. Dessutom med några mer populära shower är saker bara "gratis" under en begränsad tid, och det finns regionlåsning. (Jag kan inte riktigt ge mer detaljerat svar men det är nog värt att notera.)
  • Några av de webbplatser du nämnde är inte heller lagliga (t.ex. webbplatsen "Watch One Piece" eller Anime44). Crunchyroll är (bland några andra platser) men i föreställningarna strömmar det ut att använda de metoder som jag beskrev ovan.
  • Jag tror att webbplatsen är som Funimation och Crunchyroll får intäkter från tillägg som visas innan, bälgar, runt videon och ett betalt medlemskap tillåter normalt att ta bort dessa. eftersom jag inte använder streamingwebbplatser skulle jag inte nej, jag föredrar att köpa min anime på DVD

Ja, det finns några legitima webbplatser där du kan läsa manga och titta på anime gratis. Crunchyroll är en av dem. Medan Crunchyroll började som en webbplats som strömmade anime utan licenser (dvs. olagligt), är de nu helt legitima och överbord.

Naturligtvis måste Crunchyroll betala för licenser för den anime de streamer - producenterna i Japan kommer inte bara att ge bort det gratis. Så hur tjänar Crunchyroll pengar? Jag hävdar inte att jag känner till Crunchyrolls affärsmodell, men (som den här artikeln påpekar), de har riskkapitalfinansiering och de säljer premiummedlemskap, liksom anime-relaterade varor. De visar också annonser för icke-medlemmar. Många webbplatser följer en affärsmodell där användare får massor av funktioner gratis - till exempel den här!

Finns det inga upphovsrättsintrång?

De andra webbplatserna du nämner - "watchop.com" och "anime44.com" verkar inte vara licensierade leverantörer av anime, så i sitt fall, ja - de bryter antagligen upphovsrätten för ägarna över i Japan. De betalar förmodligen inte licensgivarna i Japan en krona, så det är inte förvånande att de (olagligt) kan visa anime gratis. Du borde förmodligen inte använda dessa webbplatser.

Om det finns varför gör inte dessa anime- / mangaföretag något åt ​​det?

Låt mig citera från Logans svar här (betoning tillagd):

Jag kommer också att påpeka att även om fansubbers och scanalators nästan säkert är felaktigt, är antalet fall relaterade till detta ganska litet. Det finns flera orsaker till detta. För det första är den japanska industrin byggd för att sälja varor i Japan, så de har lite intresse av att lagföra ärenden utomlands. Licensindustrin, å andra sidan, byggdes kring en redan existerande kultur av fansubbing, och så har de alltid bara tänkt på det.

Om jag kommer ihåg rätt (och snälla, rätta mig om jag har fel; jag ska försöka gräva upp källor för detta senare), anime-licensavtal är vanligtvis en fast avgift - licenstagarna utanför Japan betalar licensgivarna i Japan ett fast belopp i utbyte mot rätten att strömma anime, eller sälja fysiska kopior, eller vad som helst.

Vad detta betyder är att licensgivarna inte bryr sig hur många gånger anime strömmas eller säljs eller vad som helst - de har redan fått sin del, och om piratkopiering minskar antalet människor utanför Japan som tittar på anime på Crunchyroll eller vad som helst, jaha! Det är inte deras problem just nu.

Ibland är streaming av anime gratis, men oftast övervakas det vanligtvis geografiskt. T.ex. Hulu använder geografisk blockering för att hindra människor från andra länder och regioner utanför USA från att strömma innehåll.

Anledningen till att de har detta beror troligen på upphovsrättsfrågor. Webbplatser som anime44 anses vanligtvis vara olagliga webbplatser, men eftersom upphovsrätten varierar av många faktorer inklusive plats är det vanligtvis svårt att stänga webbplatser som anime44.

Som sagt i kommentarerna är de vanligtvis gratis eftersom webbplatser som Crunchyrolls ofta får intäkter från premiummedlemskapsanvändare och produkter / varor som de säljer på webbplatsen inklusive Koruko No Basket-figurer och mycket, mycket mer. Det är också troligt att de tjänar pengar på klick på annonser eller på hur många som ser annonser mellan de animer som du ser gratis. Det är också troligt att de också kan ha sponsorer.

Redigera: En sak som dessa webbplatser bryter mot är:

användare har rätt till flera egna skydd. En användare har rätt att göra en reproduktion för personligt bruk.

Tyvärr finns det några komplikationer till detta eftersom om du befinner dig i ett land där upphovsrättslagar inte är desamma eller tillämpas kan människor komma undan med detta, och om de strömmar det online till alla runt om i världen, så är det inte exakt för personligt bruk är det då?