Anonim

En av mina favoritkaraktärer i Dragon Quest: Dai Adventure är Pop the Magician. Mot slutet av serien kämpar han med Hadlers schackgrupp och har en en-mot-en kamp med hästen Sigma. Pop visar stora magiska färdigheter och Sigma frågade honom om han är en visman. Pop svarar att han inte gillar salvia och hade valt en titel för sig själv: Daimadoshi.

Vad menar Daimadoshi i mangas universum?

Mangaen använder uppenbarligen mycket japanska, även om den är inställd i ett fantasyuniversum. Menar Daimadoshi något på japanska? Eller är det en smink för mangan?

Notera: Jag tvekade innan jag skickade denna fråga på Japanese.se, för jag är inte säker på om daimadoshi är ett japanskt ord (eller består av japanska termer som Tenchimato) eller ett ord från mangas universum.

0

Dai betyder något i stil med "grand, big" och madoushi betyder "trollkarl" eller "trollkarl", med shi är hans titel (antagligen Mr.). Så i grund och botten kallar han sig "Mr. Grand Wizard"

1
  • shi används inte som en titel här, särskilt inte som en hedersbeteckning ( ).

Titeln är " " eller " " (Daimadoushi) vilket mer eller mindre betyder stor trollkarl. (madou) och (mahou) kan båda betyda magi, men den förra har en mer ockult nyans i sig (dvs. rå magi vs raffinerad magi).Den förstnämnda betyder bokstavligen "vägen / vägen för magi" medan den senare är mer "konsten / lagen om magi".