Anonim

Dasey :: Falling Hard

Jag är lite förvirrad över några detaljer om Aldnoahs premiss. Noll, särskilt varför Orbital Knights väntade 15 år utan att attackera, varför de behövde en ursäkt, och vem som är på Mars vs. månen. Jag är ungefär halvvägs genom säsong 2, jag väntade tålmodigt på att ledtrådar skulle avslöjas men serien ändrade fokus till Inaho vs. Slaine och rädda prinsessan.

Först och främst är min förståelse: Mars 1999 attackerade jorden jorden genom att skicka Orbital Knights och en massa andra soldater genom Hypergate på månen. Yadda yadda, Hypergate exploderade och tog större delen av månen med sig. Nu sitter folket som skickades från Mars fast här utan väg tillbaka, förmodligen för att Mars är utom räckhåll för normal resa. De kan dock fortfarande kommunicera med hemmet, så de håller åtminstone kontakten.

Det betyder:

  • Kriget stoppade eftersom den resulterande förödelsen från månens explosion orsakade ett stort antal förluster på båda sidor (Saazbaum, till exempel, förlorade sin betydande andra).
  • Orbital Knights och den återstående ursprungliga Mars-armén sitter fast här, så de grävde in på resterna av månen och byggde baser där och genom hela skräpbältet.
  • Kejsaren är på Mars (vi vet detta säkert eftersom Slaine kommenterar att han var på VERS under hans obehöriga användning av publikkammaren för att varna kejsaren).

Så min första fråga är, är min förståelse ovan korrekt? Min återstående förvirring bygger på den förståelsen.

De saker som jag inte förstår är alltså:

  1. Varför väntade Orbital Knights på en ursäkt för att attackera jorden? Varför mörda Asseylum i första hand? Riddarna har både motivation och överlägsen eldkraft, vad hindrade dem från att bara ... invadera utan ursäkt?
    • Den enda möjliga teorin jag har är att kejsaren inte stödde den. Men varför skulle dessa killar bry sig? De är fångade utan Hypergate. De har inget hopp om att återvända hem eller verkar någonsin försöka hitta en väg hem eller ens ta hand om dem. Kejsaren kan inte röra vid dem från Mars (och hotet att ta deras Aldnoah-enheter är inte giltigt, vi har redan sett att när de väl är aktiverade behöver de inte ha mer interaktion från människor med Aldnoah-faktorn om de inte behöver för att återaktiveras, och vi vet att det finns minst 2 prinsessor och 1 terran som kan göra detta, och prinsessorna kan förmedla faktorn genom kyssar och blod eller något, till och med ovilligt). Det verkar bara rimligt för mig att människor i denna situation, särskilt människor som så önskar jordens resurser så illa och fångade på jorden / månen, skulle gå för det av desperation om inget annat. Det verkar inte vara möjligt för en hel armé + 37 orbitalriddare att sitta och vrida tummen i den här situationen och vänta på någon ursäkt (som de orkestrerade själva med mordets komplott).
    • Om du har det moraliska underskott som krävs för att konspirera för att mörda din egen prinsessa som en ursäkt för att attackera, verkar det inte vara så långsökt att bara hoppa över konspirationsinsatsen och gå till attacken.
  2. Hur kom prinsessan till och med till jorden? OK är isolerade på grund av brist på Hypergate. Så hon kunde inte ha skickats till jorden efter det. Hon måste ha varit åtminstone sedan 1999. Hon är uppenbarligen ganska ung, hon kunde inte ha varit mer än en nyfödd eller småbarn '99. Detta betyder att kejsaren skickade sin nyfödda barnbarn till jorden under det första kriget? Det är ingen mening. Vad gjorde hon där och hur kom hon dit?
  3. Varför hängde Orbital Knights i första hand på månen?
    • Det verkar som om det skulle ha varit en mycket mer rimlig strategi för riddarna och Mars armén att bara gå ner till jorden och bo där, eller åtminstone bygga en bas på ytan (borde inte vara ett problem med deras mycket överlägsna styrka). Vi vet att deras primära enhet är lust för jordens resurser (sekundär enhet är att de bara tecknas av terrans). De mer makt hungriga kunde lika gärna dominera efter går ner till jorden.
    • "Eftersom marsmän aldrig skulle accepteras" är inte en bra ursäkt för detta. Inaho eller Rayet eller någon tidigt påpekade till och med att ingen kan skilja på dem om de inte avslöjar sig själva, eftersom de alla är mänskliga. Det finns inget test för det. Det finns inget sätt att berätta. Det fanns till och med martinspioner på jorden, en nyckelpunkt i mordet. Marsarmén och riddarna kunde ha smälts in sömlöst.
  4. Var kommer Mars-arméns soldater ifrån? Jag antar att de enda tillgängliga soldaterna är de som ursprungligen skickades för 15 år sedan, eftersom Mars inte kan skicka in fler soldater utan Hypergate. Så antingen gör de barn (men alla skulle vara 15 år eller yngre vid denna tidpunkt) eller så är Mars-soldaterna en begränsad resurs och ingen verkar vara bekymrad över detta. De måste precis ha skickat en massa av soldater första gången igenom? Ingen av Orbital Knights verkar alls vara orolig för deras blodlinjers överlevnad, så antingen är situationen redan löst (deras familjer är med dem och de har barn) eller så har de ... glömt?
    • För den delen, hur får de ammunition, förnödenheter och material som behövs för att konstruera en månbas? Det är ingen riktig fråga, jag är villig att låta den glida ...

Hur som helst, det är mycket troligt att jag saknade något i en av episoderna, och det är faktiskt främst det jag letar efter här. Jag njuter av den här serien men för att göra det måste jag lägga undan mina frågor om den grundläggande förutsättningen, för annars verkar inget som händer här ha någon motivering.

Så det viktigaste jag letar efter är tydlighet om hur riddarna går dit de är och varför de uppförde sig som de gjorde i det 15-åriga klyftan, liksom vad prinsessan gör där. Det vill säga viss klarhet i vad som finns kvar av länken mellan Mars och de fångade Orbital Knights och armén.

5
  • Ett kritiskt fel: Det går att resa mellan Mars och jorden. Någon gång mellan förstörelsen av Gate och seriens start utvecklade Mars ett sätt att resa med rymdskepp. Detta visas under andra säsongen. Det är just den omfattningen av den resan är mer begränsad än vad som var möjligt med Gate. Detaljer: anime.stackexchange.com/questions/19815/…
  • re: # 1 - inte alla riddare är blodtörstiga galningar. Cruhteo attackerade till exempel jorden bara för att han verkligen trodde att Asseylum hade mördats av Terrans; och Mazuurek i synnerhet var en mycket rimlig person som nästan säkert inte skulle ha attackerat om inte för mordet. Saazbaum behövde antagligen själv sätta mördet för att förena de andra riddarna mot jorden. Saazbaums slott ensam, även om det var formidabelt, skulle mycket troligt inte kunna vinna ett krig mot UE.
  • @Euphoric Ah! Tack. Jag saknade det under de första sekunderna och kom faktiskt precis till den punkt i säsong 2 där Klancain reste från Mars. Detta undergräver mycket av min andra förvirring och svarar på massor av frågor.
  • @senshin Det är vettigt; så det handlade mer om att få alla riddare ombord (vilket att få kejsarens stöd bara råkade hjälpa till med). Jag undrar varför de icke-aggressiva riddarna fortfarande hängde på månen efter 15 år istället för att återvända permanent. Även om de inte hade fartygets kapacitet att få alla tillbaka till Mars på en gång skulle jag föreställa mig att de skulle börja sippra tillbaka dem istället för att lämna dem på fältet. Om de inte stannade som någon form av ockupationsmakt, men det skulle vara antagande, gör jag inte det återkallelse som någonsin nämnts.
  • @JasonC Jag måste undersöka för att svara på den här frågan korrekt, men jag verkar komma ihåg att det fanns något sidomaterial som förklarar att anledningen till att riddarna inte återvände till Mars var att kejsaren inte lät dem tillbaka för att Mars inte kunde stödja så många ytterligare människor? Men jag kanske gör det; ta mig inte på mitt ord.

Först och främst för att rensa upp några missförstånd

  1. Marsmännen kunde resa från mars till jorden. Det tar bara lång tid. Så kunde prinsessan Asseyleum och greve Klancain komma till jorden. (Tack till Euphoric för källan)

  2. Krigets slut berodde på förstörelsen av hypergate. Kriget var tänkt att föras med ständigt stöd från mars. Förstörelsen av hypergate innebär att leveransledningen avslutas. Bristen på leveranser leder troligen till slutet av kriget.

    Viscountess Orlane och greve Saazbaum skickades som förskott för att testa Terran motstånd mot en invasion. I Tanegashima förstördes hypergate under ledningen av förskottet och ledde till Orlanes död när månens fragment faller på jorden.


Varför väntade Orbital Knights på en ursäkt för att attackera jorden?

Först och främst vill inte alla orbitalriddare attackera jorden bara för att döda. Grev Mazuurek är till exempel bara nyfiken på jorden eftersom hans namn liknar någon folksång. Han attackerar jorden för att alla andra attackerar och även när han gjorde det använde han inte destruktiva medel.

Greve Cruhteo är ett annat exempel. Han attackerade bara för att Asseyleum dödades av terraner och var lojal mot den kungliga familjen.

För det andra förklarade Saazbaum i avsnitt 10 av den första säsongen för Slane att martianerna hade slut på resurser när befolkningen växte. Dess andra ledare kejsare Gillzeria skapade en industriell revolution och ignorerade folkets lidande. Han riktade sedan folkets ilska mot Terrans med sina rikliga resurser. Detta är anledningen till att Orbital Knights var där i första hand.

Från dessa bevis kan vi komma till följande antaganden: Det finns två viktiga fraktioner inom Orbital Knights (Detta talar bara om riddarna och inte deras anhängare):

  • De som hade förluster och ville hämnas (greve Saazbaum)
  • De som var lojala mot kungafamiljen (greven Cruhteo)

Här är en lista över några sammanfattade motiv som Orbital Knights skulle vilja invadera jorden

  • Curiosity (Mazuurek)
  • Hämnd för förluster i kriget (Saazbaum)
  • Marsians överlägsenhet (Cruhteo N1 , Keteratesse N2 och Femieanne och många andra)

Slutsats:

Historien nämnde inte några andra orbitalriddare på Saazbaums sida. Således är majoriteten av riddarna antingen lojala mot kungafamiljen eller bara efter andras handlingar. De attackerade inte jorden förrän Asseyleum dog eftersom den kungliga familjen inte stödde den. Saazbaum planerade Asseyleums död för att skapa en anledning för lojalisten att attackera "Hämnd för kungafamiljen". Resten av Orbital Knights följde precis efter.

Anledningen till att inte attackera på egen hand skulle vara uppenbart. Om Asseyleum inte dödades skulle hon samla Orbital Knights för att stoppa den ensamma som attackerade på egen hand. Det kan visa sig vara ett inbördeskrig.

Anmärkningar:

N1 - Cruhteo och många andra attackerade inte för att han var lojal mot kungafamiljen och kungafamiljen stödde det inte.

N2 - Keteratesse sågs i S01E02 och sa "Swear Allegiance of be annihilated" vilket är ett tecken på hans överlägsenhet.


Hur kom prinsessan till och med till jorden?

Resor var möjliga mellan mars och jord och därmed kunde prinsessan komma till jorden.


Varför hängde Orbital Knights i första hand på månen?

Orbitalriddarna byggde inte en bas på jorden eftersom de var lojala mot kungafamiljen och kungafamiljen ville inte invadera jorden. Detta beror förmodligen också på något fördrag mellan marsmännen och territorierna (du skulle underteckna en av dessa efter att ett krig inte kommer att göra det?) Om någon av de makt hungriga skulle göra det ur linje, skulle de andra lojala orbitalriddarna vara där för att stoppa honom.

När det gäller varför de inte smälte in blandades de in. Nyckeln till Asseylums mördande var närvaron av marsmän på jorden. Det faktum att Rayet levde sitt liv på jorden tyder på att de var där ganska länge och levde livet i Terrans, blandade sig med tanke på löftet att de skulle accepteras som marsmän när de väl dödat Asseyleum.


Var kommer Mars-arméns soldater ifrån? (Även resurser)

De flesta striderna utkämpades av Katafrakter som styrdes av riddare och greve. Närvaron av avancerad teknik innebär att inte många liv förlorades i strider. Det är inte många scener av anime som visar det verkliga infanteriet i marsch som marscherar ner på jordens gator.

När det gäller de resurser de använder för att bygga månbasen och föra det andra kriget, kom det troligen från månen. Månens ytsammansättning i vikt är 20 procent kisel, 19 procent magnesium, 10 procent järn, 3 procent aluminium och resten är andra resurser. Med tanke på att de hade landat slott som borde ha grundläggande teknik för att konstruera och reparera sig själva, kunde de ha använt den tekniken för att konstruera en månbas med hjälp av råvarorna på månen.


Ta upp frågan om hur riddarna kom dit de är ...

Kriget började på grund av att den andra ledaren kejsare Gillzeria hjärntvättade marsbefolkningen att jorden var deras fiende.Det första kriget som planerades under Gillzerias styre och efter förstörelsen av hypergate stannade de kvar istället för att gå tillbaka till de karga ödemarkerna i mars.

Prinsessans närvaro på jorden var som en symbol för fred, ett första steg i förhandlingarna om handel och samarbete.