Anonim

Как сделать ... Гомункул # 5 (Homunculus)

Jag förstår Gluttony förmåga att kunna inta allt som är relaterat till titeln Gluttony. Jag undrade om de andra Homunculis förmågor (från FMA: B, inte FMA) och om de har någon relation till synderna eller till någon biblisk berättelse om synderna.

Nej, detta är i allmänhet inte fallet.

  • Girighet (både före och efter "död") har förmågan att modifiera kolet i sin kropp så att det blir stenhårt. Detta återspeglas inte i fjärde cirkeln av Dantes Inferno inte heller i Bibeln så vitt jag kan säga.
  • stolthet har kraften i skuggorna och allestädes närvarande. Så vitt jag vet representeras stolthet i allmänhet bibliskt som en jätte, så det finns liten korrelation här.

Wrath and Sloth kan eventuellt kopplas ihop.

  • Vrede har det allsynande ögat. Även om det inte finns något om detta i Dantes Inferno, detta skulle kunna vara en hänvisning till det potentiellt vrediga uttalandet i Bibeln, "ett öga för ett öga". Men jag skulle överväga detta lite av en sträcka.
  • Lusta har förmågan att göra längre naglar. Jag antar att detta kan ses som en användning av hennes skönhet för att döda andra, men igen, lite av en sträcka. Hon verkar inte heller ha någon korrelation med den andra cirkeln i Inferno.
  • Lättja har stor kraft och skicklighet, och ändå slösar bort den; det här är inte riktigt hans förmåga i sig, men han använder det på ett lugnt sätt.

Jag tror dock att Gluttony and Envy är de enda som delar en stark anslutning.

  • Frosseri, som du nämnde, vill (och kan) äta i huvudsak oändligt.
  • Avundas har förmågan att framträda hur han vill; som hans svartsjuka senare avslöjar, får hans avund på människor honom att använda sin förmåga att anta den mänskliga formen.

Det är värt att notera att de flesta homunculi har någon form av sin historia kopplad till sin synd. Vrede tappar till exempel armarna, som i Dantes Inferno; Lustens död genom eld och vind är också en hänvisning till hur de lustiga dödas i den andra cirkeln; och i Bibeln står det att "den slöa kommer att utsättas för tvångsarbete." Några av synderna har också någon aspekt av deras utseende relaterade till deras synd.

Trots allt detta verkar det dock inte som om de flesta av deras förmågor beror på deras synder eller berättelserna som följer dem.
Ansvarsfriskrivning: Jag är inte expert på Bibeln eller kristendomen.

Jag tror att de är det, men det är inte alltid klart hur. Jag kan hitta starka eller svaga skäl att länka alla homunculi-förmågor till deras synder förutom Wrath.

Låt oss börja med min favorit, stolthet : Stolthet anses vara den värsta synden; Tommaso D'Aquino, en av de viktigaste, om inte de viktigaste, kristna filosoferna som faktiskt hade kategoriserat alla människors laster och dygder, sade att "stolthet är den värsta av synderna, eftersom den slingrar sig genom de goda handlingarna" .

Faktum är att de andra synderna tydligt erkänns som dåliga, och att en som är syndare gör tydligt dåliga saker. Men stolthet fungerar inte så här: ju mer du agerar på ett bra sätt, desto mer försöker stolthet att fresta och förvränga dig.

Symboliken här handlar om ljus och skuggor från homunculus: ljus är det goda, och skuggor är den sanna formen av stolthet: så han kan faktiskt existera och vara skadlig endast om det finns ljus (= bra). Ju mer det finns ljus, desto mer blir han stark. Om det inte finns något ljus, om man inte har något gott, inte har något att vara stolt över, stolthet som synd inte kan göra någonting; På samma sätt är Pride helt hjälplös om det inte finns något ljus som omger honom. Han är bara ett litet barn.


Girighet : Jag är inte säker på detta, men jag tror att det kan vara sant. Innan han dör säger han att han försökte få kvinnor, makt och pengar för att uppfylla det ihåliga, tomheten inuti honom, men allt han verkligen ville ha var uppriktigt vänskap.

Hur liknar detta oss? Girighet är den last som händer när du, människa med samma mänskliga natur som alla andra, förnekar dina verkliga behov (av Gud, av vänskap, etc, men kärnan är: INTE materiellt, av andliga varor) och tvångsbedräger dig själv söker material, flyktiga, pseudovaror: makt, pengar och sex.

Girighetens makt liknade den här: han ville till slut bara vara människa, bli älskad och bli vän (andliga varor); men han agerade girigt och omgav sig med materiella varor som hindrade honom från att uppfylla sin sanna och dolda goda önskan: en materiell perfekt sköld som i själva verket gjorde honom som icke-mänsklig, som homunculus, som syndare.

(Falska materiella varor = lura dig själv och skydda dig från att acceptera sanningen, det faktum att du behöver andliga varor = sexkraftpengar = perfekt sköld).


Frosseri och Avundas är mycket tydliga: Frosseri äter allt medan Avund, som önskar andras varor, kan bli vad han vill. Det är ändå viktigt att lägga märke till att traditionen med de 7 dödssynderna säger att avund INTE främst är önskan att vara vad de andra är; det är istället smärtan för vad andra människor har av det goda, kopplat till tanken "om jag inte har något av dessa saker, varken jag eller dem kan ha dem, så jag kommer att förstöra de andra goda". Och i slutet av sitt liv bestämde Envy sig för att inte lämna sitt liv, sin kropp, hela sin varelse till Ed, Mustang, etc (de kunde ha dödat honom eller gjort allt). Han bestämde sig istället för att begå självmord: "Du kommer aldrig att få mitt liv; om jag inte kan få det längre kommer jag att förstöra det; jag kommer inte att ge dig möjligheten att bestämma vad jag ska göra med mig" (jag inte vet om detta var hans resonemang men det är ett helt avundsjukt beteende).


Lusta : ja, långa naglar påminner mig om kattens elegans som är kopplad till lyx, och hon kan döda på avstånd samtidigt som hon förblir elegant, vacker, lugn och så vidare. Kanske finns det också några mer perversa länkar, som penetration (av sexuella aktiviteter och naglar i andra kroppar).


Lättja : som sagt av den andra användaren, i Bibeln sägs det att "den slöa kommer att sättas till tvångsarbete." Sloth är synden som hindrar dig från att göra det goda trots dina förmågor att göra det. Så det representeras bäst av någon som är riktigt stark, men som inte använder denna styrka till sin fullständiga kraft.


Och i slutet kommer Vrede : det har verkligen satt mig i svårigheter. Jag är inte säker på att jag har förstått hans makt och länken mellan den och vreden ... hur som helst, jag ska försöka: Vrede, ilska, hämnd betyder att du måste förfölja, döda det som orsakar din ilska. Och vad kan hjälpa dig mer att göra detta än förmågan att hitta överallt din fiende, att inte förlora sin position, att söka, nå och förstöra honom för att lugna din vrede? (Han har det perfekta ögat)

Jag hoppas att det här var till hjälp :)

1
  • Detta svar är väldigt intressant och mycket kunnigt.

Deras förmågor är inte relaterade till något bibliskt, utan till begreppet synd.

  • Frosserimakt är att äta saker. Ganska simpelt.
  • Lättja är oerhört stark och snabb, men han gör nästan ingenting med det. Således visar "slöseri med potential" av lättja. Det korrelerar också med att helt enkelt driva igenom hinder och motståndare istället för att använda skicklighet.
  • Avundas har kraften att formförskjutning. Avund (känslan) vill ha vad någon annan har, och avund kan bli någon annan.
  • Lustamakt är att förlänga hennes naglar i blad. Detta är faktiskt den udda. Lust inspirerar lust hos andra, men hennes egen lust är blodlust, som hennes bladfingrar hjälper till med.
  • Girighetmakt är att härda hans kropp till en sköld. Girighet försöker inte bara förvärva fler saker, utan vill också behålla det han har. Hans sköld skyddar hans liv och hans filosof sten.
  • Vredemakt är det ultimata ögat, som låter honom se och förutsäga fiendens rörelser och berättar för honom det idealiska steget att göra. Det här är en ganska "intellektuell" makt, men han är inte vred rasa. Hans är en kall och beräknande raseri, och hans kraft låter honom snabbt och enkelt förstöra sina fiender och orsaka maximal skada.
  • stolthetSkuggkraften är inte relaterad till stolthet i allmänhet, men den ligger inom historiens sammanhang. Fars ursprungliga form var en skuggig svart boll i ett ögonblick som hade ett öga och en mun och begränsad formförskjutning. Prides skuggform liknar denna form som tagits till ett ytterst och gjordes till ett vapen. Således visar Faderns arrogans och stolthet över sig själv, eftersom hans största skapelse liknar sig själv.
2
  • Det går inte att lägga till ett svar som är mindre korrekt än det accepterade. Dessutom saknar du helt den bibliska aspekten som OP var intresserad av, för de är verkligen mer eller mindre relaterade till Bibeln.
  • Ditt perspektiv är dock fortfarande ganska intressant.

Jag tror att Vrede har ögonkraften, för att ständigt hata så många människor måste du vara medveten om varför du hatar dem. Naiva människor (blinda) brukar komma överens med alla. Vrede har ögat som gör att han kan se människors motiv och rörelser. Om du hela tiden kan se allt kommer du att misstro människor och hata dem eftersom du alltid kan se de egenskaper som gör dig upprörd. Wrath såg allt i en person. Deras fulaste drag, irriterande beteende och brister. Budskapet i detta är att alla har sin goda sida och även de människor du hatar måste betraktas ur ett opartiskt perspektiv och inte med ett nyfiket öga.