Anonim

One Piece # 724 - Law VS Trébol! STERBEN !!

Enligt wiki-sidan på Trebol borde han vara en Logia-användare som använder Sticky Fruit's befogenheter. Detta verifierades i kapitel 741 och 760, när vi kunde se Trebol helt opåverkad efter att ha skurits i bitar av Usopp och Law. Nu gör kapitel 782 mig riktigt förvirrad.

I kapitel 782 kunde vi se hur han drabbades av Luffy, men ändå förblev helt oskadd trots att han träffades av den härdande Haki. Logia-användare bör skadas av attacker som dessa. Senare i kapitlet kan vi dessutom se att Law skär hans kropp upp med sitt svärd. Detta kunde försvaras av det faktum att Law kunde ha genomsyrat svärdet med Haki, men utseendet på Trebols krympta gamla kropp får mig att tro att Trebol var Paramecia trots allt. Även om en Paramecia inte borde ha kunnat leva efter att ha skurit kroppen. Vad är det här här?

6
  • spekulation (och därför inte ett svar) han kunde vara som Mr. 3 eller Magellan och belägga sig i det klibbiga slemet. När han klipptes i tredjedelar är han mager / förvrängning nog att gömma sig i den övre skivan.
  • @kaine Ja, jag läste den teorin någonstans, men jag är inte övertygad. Oda lämnar aldrig plotholes, men ändå händer något konstigt här. Du kan tydligt se hur hans hand hamnade i en annan bit än hans huvud. Den teorin skulle anta att hans händer också var bara slem i form av händer, men det skulle inte förklara hur en sådan kille (han är ganska lång du vet) skulle passa in i den lilla överdelen. Något är konstigt här. Till och med hans personal återmonterades, för det skulle ha kapats i bitar av lag för några kapitel sedan.
  • När det gäller din andra bild: Jag tror att Law använde sin djävulsk frukt förmåga att skära honom, som han gjorde flera gånger tidigare (utan att döda sin motståndare). Men du har rätt, Lysop cuttade honom också. Min spekulation: Trebol är logiatyp. Han ville bara förvirra Luffy genom att fråga "Är jag verkligen logia?". Logia har två "huvudförmågor": förvandla sin kropp till sitt element OCH skapa sitt element. Så jag tror att slem som fick träff av Luffy var en "skapad slem", inte hans "kroppsslim". Men ärligt talat skulle detta göra mig besviken om det här är hur en haki-användare kan slå eller inte slå en logiaanvändare.
  • @Munchkin Det är dock meningsfullt. Han skapade en slags rustning. Det är som Monet hennes vingar. Om hon träffades i vingarna skulle hon inte heller skadas och kunde bygga om dem, för de är snö och inte en del av hennes ursprungliga kropp. Så på ett sätt är det vettigt och ganska smart av Trebol att dölja sin kropp så
  • Just nu såg jag detta på wiki Beta-Beta-No-mi: I Trebols speciella användning fick han det att se ut som om fruktens kraft är en Logia, genom att täcka sig i ett tjockt lager slem runt sin utmattade kropp, som motståndarna antar att de är en del av hans kropp och tror att det är immateriellt när du attackerar det tomma utrymmet inuti slemhöljet, vilket ger honom en fördel framför fiender som faller för detta knep.

Jag tror verkligen att han är en Logia-användare, det är bara vettigt. Jag håller med om att han använde sina krafter för att göra sitt slem yttre skal. Jag tror att han aktiverar sina fulla Logia-krafter när han behöver och därigenom gör sin kappa till en förlängning av kroppen. Då avstår han från att använda sina krafter för att hålla sin verkliga kropp åtskild från sin kappa för att inte skadas av haki-användare. Så motståndare vet aldrig riktigt vad de träffar.

Jag jämför honom med en jello-form med en bit ananas i mitten. Svårt att komma till den ananas på enkla sätt lol.

Jag håller också med om att Laws svärd var genomsyrat av haki för att skada honom. De var trots allt i Law's Room, så det är fullt möjligt att han kunde få kontroll över armen och fästa haki.

2
  • 2 När jag tänker mer på det: En logiaanvändare kan bara skapa massor av sitt element och förvandla sin kropp också till sitt element - detta skulle ge en haki-användare bara en minimal chans att träffa rätt kroppselement. Jag tror att det inte är så enkelt. Kom ihåg Smoker vs Vergo: Vergo träffar alltid rätt "kroppsrök". Tur? Jag tror inte det. Jag kan inte hitta en källa, men jag kan komma ihåg att Rayleigh sa sth. som: "haki-användare kan" känna "kroppen av logiatyper". Så jag tror att Vergo, som är en hakimästare, kunde "känna" rökarnas riktiga kropp. Men Luffy, som just lärt sig att använda haki, kan ännu inte "känna" det.
  • Exakt. Allt som Luffy slog var den falska kroppen som inte var en förlängning av Trebols riktiga kropp. Mellan Luffy som stansar hål genom kroppen och Usopp skär honom i bitar måste Trebol vara en Logia. Jag vill också påpeka att Doffy attackerade Law med Full Blight medan han fastnade i Trebol. Jag tvivlar på att Doffy så hänsynslöst skulle attackera någon som kunde sätta hans kille nr 2 i dödlig fara.

Det finns fortfarande saker att klargöra hittills.
Just nu kan han vara paramecia eller logia.

Logia på grund av hur flexibel han kan vara och överleva efter att ha blivit avskuren av lag.
Paramecia för han kan vara precis som Magellan som producerar gift ur sin kropp men inte kan förvandla sin kropp till att vara helt gjord av gift. Båda producerar bara materialet ur sina kroppar. Han överlevde Laws skärning kanske på grund av sin mycket tunna och flexibla kropp att han kunde dölja den i sitt mycket tjocka slem.

Jag skulle vilja dela dessa spekulationer från olika användare:

Varför är Trebol inte en logia?

  • SBS Oda sa att Logia vanligtvis är en "naturkraft" som "klibbiga grejer" inte är.
  • Hela hans yttre utseende är förmodligen skapat av goo och har förmågan att dölja sin riktiga kropp var som helst inuti och det får honom att se ut som en logia
  • Han är en paramecia-typ som Buggy. Du kan skära upp buggy i en miljon bitar och han kan reformera igen.
  • De flesta i serien tenderar att ha en sekundär skicklighet. Han kunde vara otroligt flexibel och kunde ha gömt sig i en av kroppens halvor när Usopp skär honom i bitar.
  • Lag kan ha använt haki på bladet för att skära honom kraftigt (men vi har inte sett att Haki fungerar så även om användardelen klipps kan han fortfarande använda haki).
  • Trebol uttalar "Är jag ens en logia?"

Varför är Trebol en logia?

  • Ussop och Law klippte honom i flera bitar men varje gång utan någon haki eller rumsförmåga var inblandad, så de skadade inte hans verkliga kropp som är logia.

  • Trebols faktiska "logiakropp" är den magra. Han skapar ämnet och det håller fast vid hans klibbiga kropp och bär den enorma kappan för att ge utseendet som ett stort mål.

  • Trots att han är mager är han otroligt lång med lång ben. Han kunde omöjligt skrubba upp sina ben i en omöjlig hastighet som var tillräckligt för att "gömma sig" i sin hälft när Usopp klippte honom i bitar.

  • Luffys haki skadade inte kanske för att han medvetet lät attacken gå igenom eftersom han sa "Logia betyder ingenting för mig".

En annan spekulation:

  • Oda begick ett misstag på Trembols kraft. Lägg märke till att han skapade ett misstag för Morias kraft under striden i Marineford. Zombier uppträdde i bandage under striden vid marineford bara genom att använda skuggor av marinsoldater. (Hogback borde vara på platsen för att skapa den zombie-kroppen och skuggor togs under solljuset, marinorna borde ha avdunstat tillsammans med zombierna). Men Oda lät det bara glida eftersom Moria kommer att vara värdelös vid Marineford om han inte har den makten. Kanske hände samma sak med Trembol.

Efter att ha läst alla diskussioner om Trebol kom jag med denna slutsats:

  • Det är inte klart bekräftat om Trebol är en Paramecia- eller Logia-typ. Jag tror att denna fråga kommer att förbli tvetydig tills Oda bekräftar fakta.
3
  • Jag ändrade mitt svar som dess hela wiki-referens. Om du har andra spekulationer om Trebol är en Logia eller en Paramecia lämnar du bara ett meddelande nedan.
  • +1 Även om jag inte håller med vissa, tror jag att det här är exakt där situationen med Trebol ligger. Btw vad menade du med "vi har inte sett att Haki fungerar så". Är det inte exakt samma som när Zoro använde Haki för att klippa Pica?
  • @PeterRaeves, det är bara spekulationer eftersom det ännu inte är klart bekräftat. Zoro använde haki med hela kroppen. Medan Law klippte Trembol med armen inte fäst. Det finns ingen förklaring ännu att haki-användare kan göra detta även om en del av kroppen är fristående.

Många använder argumentet att Trebol gömde sig i en del av hans kropp för att undvika Usopps attack och att Luffy saknade honom på grund av hur mager han är. Trebols höjd förändrades aldrig. Även efter att ha tappat sitt yttre lager var han fortfarande lika lång. Så för att han skulle gömma sig i kroppen så skulle han behöva vara en förvrängare med galna färdigheter. Och vinkeln och sättet han såg genom hålet som Luffy gjorde skulle föreslå att han kunde flytta nacken och kroppen på ett sätt som skulle knäppa en normal mänsklig ryggrad.

I anime, efter Usopps attack, reformerar Trebol sig helt. Du kan se hans handreform eftersom den tar tag i hans personal.

Trebols djävulstyp är hittills ett mysterium. Oda måste bekräfta vilken han verkligen är. Om han reformerar sig själv efter explosionen får vi vårt svar. Jag tror fortfarande att han är en Logia-användare.

2
  • Jag vill tro att han också är logia, men wiki verkade ha uppdaterat trebols typ till paramecia. Så vi kan ha fel :(
  • Wiki går ut vad alla andra är: Trebol säger Logia betyder ingenting för honom. De fick honom märkt Paramecia för månader sedan, sedan Logia lite efter det och nu tillbaka till Paramecia