Anonim

Under andra halvan av Ditt namn (efter att kroppsväxlingen slutar hända) kan Mitsuha och Taki inte komma ihåg varandras namn. De kan till och med sluta glömma namnen inom tio sekunder efter att de träffat varandra. Varför händer detta? En teori jag har är:

Innan Taki ingriper skulle Mitsuha ha dött när kometen slog. Taki kunde inte komma ihåg hennes namn eftersom hennes framtid hängde i balans.

Men det här svaret fungerar inte helt. För en,

Han kommer fortfarande inte ihåg hennes namn efter att de räddat Itomori, och Mitsuha riskerar inte längre att dö

Och för det andra

Taki riskerade aldrig att dö i kometen, men Mitsuha kommer fortfarande inte ihåg hans namn heller.

Så varför hände detta? Jag vet att detta är något av huvudtemat för hela filmen, men det var aldrig meningsfullt för mig hur de kunde glömma så snabbt. Det är nästan som att något aktivt fick dem att glömma.

Att förlora de tillhörande minnena är en av effekterna av detta mystiska fenomen som hela filmen bygger på, det hände i scenen du frågar om, men det hände också med hänvisning till Mitsus mormor. Alla de övernaturliga händelserna i filmen ska orsakas av helgedomen, kometen, helgedomens jungfru (Mitsu) eller någon kombination av dessa tre. Att förlora minnena i samband med kroppsbyte / tidsresor var helt enkelt bara en av effekterna av det övernaturliga fenomenet kring "Kimi no Na wa".

Att gå in på detaljerna om varför det var det ögonblicket, exakt vilka minnen de förlorade och varför det hände så plötsligt börjar komma in i det konstnärliga tolkningens område, förklarar detta reddit-inlägg några användbara plotmoment för att förstå detta och kommer med ganska bra tolkning för varför det hände i det ögonblicket eftersom det precis hade nått skymningen och de hade precis lämnat helgedomen som har den symboliska innebörden av att lämna bakom er mest värdefulla sak (deras minnen av varandra).

Frågan som jag tror att du märkte med din teori är att den begränsar de glömda minnena till att vara specifikt om döden när det egentligen handlade om mycket mer. Reddit-inlägget är bara en tolkning, exakt varför är det verkligen upp till tittaren.

Jag var tvungen att läsa detta någon annanstans - men när Taki och Mitsuha går in i helgedomen (underjorden) måste de lämna något i utbyte mot att få återvända levande.Att något är deras minne om varandra. I skymningen ger Taki Mitsuho den tråd hon gav honom [3 år senare / tidigare] så att han tappar sin påminnelse om henne.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.

Eftersom de oftast bytte kropp efter att ha somnat kan man tänka på det som att glömma en dröm. Ibland när du vaknar från en dröm kommer du inte ihåg vad som hände strax efter, även när du för närvarande funderar på det; detaljer kan snabbt blekna.

Detta går också hand i hand med att Mistuha och Taki inte kommer ihåg någonting medan de var "vakna". De levde som den andra personen, så stora färgrutor från deras dagar var okända såvida inte den andra skrev om det för dem medan de var där. Taki hade ingen aning om vad som hände den dagen om Mitsuha inte hade skrivit i sitt e-mejeri och Mitsuha inte skulle veta vad som hade hänt om Taki inte lämnade sina anteckningar (eller om hennes vänner inte hade berättat för henne vad som hände ).

När Mitsuha försvinner gör också alla hennes datainmatningar i Takis e-dagbok, vilket gör att det verkar som om hon bara var en dröm och att alla Takis minnen om henne och att leva som henne också var en dröm.

Denna idé att drömma är särskilt framträdande när mormor (vem vet att Mitsuha faktiskt Taki) frågar honom, "drömmer du?".

Kanske producenten tog med sig denna idé för att långsamt föra filmen till ett intensivt, vackert slut och för att länka idén om den specifika scenen till titeln (Your Name). Du förstår, det faktum att Taki och Mitsuha inte kunde komma ihåg varandras namn var inte viktigt - det var för oss att inse att trots förvirringen var Taki och Mitsuha båda i, det faktum att de inte visste något om varandra men faktiskt , kände varandra bättre än de vet att det var viktigt att erkänna. För det var ... kärlek. Det här var kärlek. Utan att tänka två gånger fortsatte de sin strävan att hitta vem det än var inom dem under de tider de trodde att de "drömde". När folk trodde att de två var galen visste de att de bara var fast beslutna att hitta varandra (eller med vackra ord, personens liv de levde).

Eller kanske var det tanken att förstå hur kärlek kan blinda dig och få dig att göra det otroliga; hur det gör dig arg, gör saker du aldrig skulle göra förut. Och det är det jag älskar mest. Vi har alla varit knutna till den här filmen efter att ha sett den. Musiken, scenerna, manuset, allt konstruerade inte bara en film utan en berättelse om kärlek och liv i sig själv.

Oavsett om detta gjordes avsiktligt av skådespelarna och författarna, gav det filmen en vacker effekt och gjorde den så mycket mer estetisk. Du har kvar så många frågor, alla tolkar saker så annorlunda, men ändå kommer vi alla till de mest underbara slutsatserna. Jag älskar det här. <3

Jag tror att de glömde varandras namn för i Mitsuhas mormor säger "du måste lämna här det viktigaste för dig, som är Skull". Men det viktigaste för Taki och Mitsuha var att komma ihåg varandras namn.

Jag hoppas att detta är klart, om du är osäker kan du fråga mig :)

För tillfället glömde de sina namn, tidigare hade mitsuha redan dött, och det var därför minnena förändrades för att passa det som hände. I berättelsen, när de förändrade det förflutna, kunde taki fortfarande komma ihåg vem mitsuha var, men alla dokument säger att hon dog. Därför började han glömma att passa de tidigare händelserna som ändrades.

PS: Jag vet inte om det var klart ...

Ärligt talat verkar det bara som ett plothål för mig. Det verkar vara centralt för filmen att ha något liknande detta oförklarligt och "upp till tittarnas tolkning". Det verkar nästan som att detta har lagts till så att de kan ge filmen "Your Name".

1
  • 1 Välkommen till Anime & Manga! Vi uppskattar ditt bidrag, men ren åsikt / spekulation svar avskräcks. Istället redigerar du och försöker säkerhetskopiera svaret genom att tillhandahålla stödjande källor / referenser. Tack.