Anonim

INCUBUS: Berserk Monster Manual

Efter att ha läst manga Berserk för andra gången märkte jag en viss scen att när jag först läste den gav jag inte ens den minsta uppmärksamheten, den här scenen är från kapitlet "The Golden Age (3)".

Scenen börjar när Guts var tvungen att döda Gambino (vilket skulle lämna honom starkt markerad i framtiden), och han börjar fly från sina tidigare kamrater eftersom de inte riktigt visste vad som hade hänt. Förföljelsen sker till häst och när Guts når en klippa träffas av en pil, vilket får honom att falla ... och här är när en av mina favoritscener inträffar i berserk ... efter att Guts liv gick till helvetet visar Kentaro Miura oss Tarmar som tittar på storleken på en vacker stjärnhimmel, efter det fortsatte Guts att kämpa för att överleva ...

På något sätt fick det mig att komma ihåg en scen från mangan Vagabond, kapitel "Heaven and Earth", som är när Miyamoto Musashi (Shinmen Takezo) slåss med Inshun (som var hans värsta fiende hittills), och precis när Inshun skulle attackera Musashi påminner om ett råd som Takuan hade gett honom för länge sedan, och han började tänka "Under storleken på dessa stjärnhimlar ... Inshun och jag, båda, är obetydliga ...", vilket fick Inshun att känna sig hotad.

Jag tycker att den här scenen har en djupare betydelse, och det är ungefär samma linje som scenen för Vagabond, vilket jag tycker är: "När vi inser hur obetydlig vi är när vi kan ta fram vår sanna potential".

Vad tror du?

1
  • Du ställde precis en fråga där du pekar på en potentiell koppling mellan mina två favoritnotor ... +1

Så vitt jag vet finns det ingen officiell tolkning av symboliken bakom denna scen. Din tolkning är bra och kan vara exakt vad författaren avsåg.


Min tolkning är annorlunda. Jag ser himlen som en symbol för gränslösa möjligheter. Himlen fortsätter för evigt och det finns otaliga stjärnor, precis som mänsklig potential för tillväxt är obegränsad och det finns ingen gräns för antalet vägar vi kan gå i livet.

Jag tog denna tolkning för i samma scen, Guts ställer samma fråga två gånger i rad: "Vart ska jag gå?". Upprepningen indikerar betydelsen av frasen.

Med andra ord representerar himlen de oändliga destinationerna och möjligheterna som finns i mänskligt liv, som ljusa stjärnor mot ett svart intet.