Anonim

Resident Evil Revelations 2 - Avsnitt 4 - Alla samlarobjektvapen, anteckningar, larver, emblem

Med tanke på att Veckovis Shounen Jump (eller Söndag eller Tidskrift) har gett upphov till många franchises av stor kulturell betydelse, finns det ett bibliotek, museum eller någon plats som har ett komplett fysiskt arkiv med dessa tidskrifter, i Japan eller någon annanstans? Om det finns något sådant arkiv skulle jag tro att det skulle vara en intressant plats att besöka.

2
  • Tangentiellt besläktade - anime-studior har varit kända för att förlora originalcellerna för anime som producerades under de för-digitala dagarna, vilket förhindrade släppandet av remastered högupplösta digitala versioner baserade på originalcellerna. På samma sätt misstänker jag att det finns inte ett komplett arkiv med de ursprungliga "mästarna" (inte säker på vad ordet är) för Shounen Jump eller något annat tillräckligt länge seriemagasin. Men om det finns ett arkiv med själva tidningarna - nu är det en intressant fråga!
  • @senshin Jag trodde inte att något animationsföretag, japanskt eller annat, behandlade deras cels som något annat än engångsbruk efter att produktionen var klar. (Åtminstone tills de började bli tillräckligt samlarbara för att vara värda att sälja, men i Japan hände det nästan så snart saker och ting blev digitala) Det fanns aldrig någon möjlighet att någon anime skulle remasteras från originalcellerna. animenewsnetwork.com/answerman/2015-12-07/.96188

Åtminstone borde det finnas i National Diet Library.

Enligt Japans lag måste alla förläggare skicka in en kopia av alla sina böcker och tidskrifter till det biblioteket.

Vissa människor lyckas läsa Jump in there, men det är inte ett vanligt bibliotek. Du kan behöva förhandsbokning och kräva säkerhet för att komma in, men du kan söka i deras objekt från deras officiella webbplats.