Anonim

After Effects Tutorial - Hur man faktiskt rensar media och diskcache

Jag är nyfiken på var / hur exakt MyAnimeList får deras data. Jag förstår att det finns många liknande tjänster som låter dig "Hantera tittande anime", och jag tyckte att de mest skrapade data de använder från MAL (Eller tidigare MAL API).

AniDB och AniList var några av de större spelarna jag hittade.

AniDB ger en referens till var data (jag antar) kommer ifrån:

Så för en slumpmässig anime som jag inspekterade kunde jag se det AniDB har använt Wikipedia, MAL, liksom några japanska webbplatser.

Som för AniList och MAL, Jag kunde inte hitta något relevant.

Så var var / är roten till all information? Skrapade dessa tjänster ursprungligen från någonstans?

1
  • AniDB-data kommer från manuella redigeringar av sina användare, precis som MAL som förklaras nedan. Vad du visar på skärmdump är helt enkelt länkar till andra databaser, som också lades till manuellt bland andra data. Precis som på MAL finns det ingen automatisk import eller visning av data från externa källor.

MyAnimeList källor och samlar in sina data manuellt med hjälp av deras personal och användare.

Deras vanliga frågor anges,

Databasproblem

Jag kan inte hitta en viss anime / manga-post på MAL.
Först och främst, se till att posten uppfyller databasriktlinjerna. Utländska produktioner (t.ex. Avatar, originalspråk "manga") och koreanska webbkomikar är inte tillåtna.

Du kan också kontrollera de senaste inläggen i trådarna för borttagning / sammanslagningar / avslag för den post du är orolig för, för att säkerställa att den inte har skickats in och nekats tidigare.
Anime | Manga | Karaktärer & Människor

[...]

Om du fortfarande inte hittar den post du letar efter kan du skicka den till databasen.

Jag vill lägga till en ny anime / manga / karaktär / person i databasen.
Se först till att du har gått igenom stegen ovan. Om du inte hittar ett förnekande för posten och det uppfyller våra riktlinjer kan du lägga till posten här:
Lägg till Anime | Lägg till Manga | Lägg till karaktär | Lägg till folk

En moderator kommer att granska ditt bidrag och godkänna eller neka det. Det kan ta en stund, så vänta tålmodigt.

Jag skulle vilja ändra en databaspost.
Under huvudbilden och till höger om några avsnitt i varje post finns "Redigera" -länkar. Använd dem för att skicka ändringar för att godkännas. Om redigeringsknappen inte har det alternativ du vill skicka, använd en av respektive trådar:
Anime DB-ändringar | Manga DB Modifications

Från en snabb sökning / bläddring i deras forum verkar de inte använda någon automatisering, och deras databasmods måste manuellt kontrollera och bekräfta data innan de lägger till de skickade arbetena i databasen (vilket förklarar förseningen).

1
  • Tack. Jag antar att detta är ett hållbart sätt att hålla deras db uppdaterade och synkroniserade med de senaste utgåvorna. REDIGERA: Jag antar att någon gång väldigt tidigt, de använde lite automatisering för att få den mest populära anime då och kunde förlita sig på community-poster därefter.