Anonim

Imagine Dragons - Demons (Officiell video)

Jag har sett det mesta av Dragon Ball och Dragon Ball Z fram till höjden av Frieza-bågen och bitar av andra DBZ-avsnitt. Jag är passivt bekant med den övergripande historien / detaljerna av någon anledning, men har inte sett mycket Dragon Ball GT.

Behöver jag komma ikapp innan jag hoppar in i Dragon Ball Super, eller förklarar den nya showen tillräckligt om du inte har full fart på franchisen?

Jag skummade detta stackutbyte och såg inga relaterade frågor.

1
  • DB och DBGT är inte nödvändiga, men du bör titta på hela avsnittet av DBZ innan du hoppar in i DBS.

Efter att ha sett alla Dragon Ball Super-avsnitt när de kom ut, skulle jag säga att så länge du har sett åtminstone Dragon Ball Z är du bra. Allt som är viktigt i Dragon Ball tittar ungefär över eller bygger på i Dragon Ball Z; detsamma gäller för Dragon Ball Super. Dragon Ball GT är officiellt inte kanonmaterial tack vare Super, så det är helt onödigt.

Med detta sagt, åtminstone att veta allt som hände i Dragon Ball Z bortom Frieza Arc är ganska viktigt. Det finns många mycket viktiga händelser som hände i Android-, Cell- och Buu-bågarna som är ganska användbara för att förstå vad som händer i Super. Huvudberättelsen om Super är dock inte baserad på dessa händelser, för Super handlar om gudar. Det kommer att göra det väldigt förvirrande att förstå mycket av vad de pratar om och gör. Det förklaras inte tillräckligt. Många saker kan antagligen dras på något sätt, men jag garanterar att nästan alla som inte är fångade i Dragon Ball Z antingen kommer att vara förvirrade eller spendera mycket tid på wiki och YouTube för att titta på klipp, tack vare Super.