Anonim

Shovel Knight: Treasure Trove Gameplay Del 5 - Kommer detta att vara slutet på dålig Shovel Knight? (Ja)

Hur fick karaktärerna sin kraft att utföra alkemi i FMA: Brotherhood? Är det genetiskt, eller är det något som kan läras? När allt kommer omkring kan inte alla i serien använda alkemi.

4
  • Hänvisar du till Broderskap eller den ursprungliga anime? (Eller kanske mangan?)
  • I samband med manga / broderskap verkar det som om det är beroende av existensen av en port, men jag tror inte att de tar upp frågan om någon har en egen grind (om de inte ger upp den) eller om bara vissa människor kan göra alkemi.
  • @Eric Jag hänvisar till Brotherhood, men har det olika förklaringar mellan dessa två? Jag har inte sett originalanime
  • @ student080705639 Det finns några små skillnader. Inget större, men värt att skilja.

Alkemi är precis som de flesta färdigheter; processen att lära sig är svår, och vissa människor kommer naturligtvis att vara bättre än andra.

Från en ung ålder utsattes Edward och Alphonse Elric för alkemi, särskilt eftersom deras far hade varit en lysande alkemist och lämnat en gigantisk samling böcker för barnen att läsa. Detta kom emellertid utöver deras redan nyfikna sinnen och deras - särskilt Eds - förlorade skicklighet.

Efter detta bevittnade Edward (och senare Alphonse, efter att ha återhämtat förlorade minnen) riket bortom Sanningens port, där han absorberade en stor mängd ytterligare kunskap om alkemi. Han genomgick också träning från en av de mest intelligenta, brutala och erfarna tränarna som är kända för universum: Izumi Curtis.

I grund och botten kunde Ed och Al få kunskap, träning, erfarenhet och en exponering för de oändliga sträckorna av alkemi före huvudhistorien.

Och du kan kontrastera detta ytterligare med de "normala" alkemisterna (det vill säga de som inte arbetar för militären); det faktum att vi bara hör av ett par som inte arbetar för militären är ett bevis på hur misslyckade människor har uppnått en hög skicklighet med det. Tänk på att alkemi innefattar sammansättningen av hela världen; allt från sten till luft till vatten till människokött, allt är sammansatt annorlunda, och specialisering i mer än en av dessa är i bästa fall en utmaning. (Tänk på någon som Mustang som känner till grunderna i alkemi såväl som flammealkemi, eller Shou Tucker, som specialiserat sig på biokemisk alkemi.)

I vissa mycket sällsynta fall kan alkemi vara inavlad. När det gäller dvärgen i kolven skapades han mer eller mindre av alkemisk kunskap och förstod det därför mycket bra.

Men inget av detta betyder att alkemi är begränsad till endast vissa människor. Som jag omformulerade ovan är vissa människor naturligtvis mer begåvade på vissa saker: vissa är bättre på kreativa uppgifter, andra bättre på matematik, historia och så vidare. I universum av Fullmetall alkemist, alkemi är bara en av dessa färdigheter som kräver tusentals arbetstimmar för att finjustera.

2003 anime (utanför Broderskap), silverfickuret som ges till statliga alkemister kan förstärka sin kraft; emellertid krävs kunskap om alkemi för att använda den (och naturligtvis för att bli en statlig alkemist).

Så, hur lär karaktärer alkemi? De lär sig det genom hårt arbete, uthållighet, erfarenhet (grovt eller på annat sätt) och att aldrig ge upp (och lite tur gör aldrig ont). Som du kanske märker är det här alla egenskaper som är typiska shounen hjälte (som Ed) besitter.

3
  • dam, slå mig bara till det
  • @ Memor-X Inga bekymmer, du täckte faktiskt något jag inte riktigt rörde på. Inga problem med att ha två svar uppe. :)
  • 1 Det bör också noteras i väst, de var i en totalitär diktatur och armén rekryterade aktivt folk som var bra i Alchemy. Vilket kan bidra till antalet alkemister inom armén än utanför den. Det fanns definitivt stora alkemister utanför armén, nämligen Izumi Curtis och Berthold Hawkeye. Det faktum att det finns andra alkemister utanför militären är en av de främsta anledningarna till att staten skapade lagar (snarare än militära uppföranderegler) som rör alkemi.

I den ursprungliga serien förklaras det att alla är födda med en mindre port, ansluten till huvudporten, som sedan används för att få tillgång till den energi som levereras från vår värld som krävs för att utföra alkemi. När personen blir äldre blir anslutningen svagare, varför Dante använder en bebis när hon vill ringa porten.

I Broderskap, alla är födda med förmågan att använda alkemi; hur det lärde sig befolkningen är dock annorlunda.

  • I Amestris sägs det att en man kom från öst för att lära folket hur man använder energin från tektoniska förskjutningar och manipulation av materia mot vetenskapligt praktiska ändamål. Metoden var dock bristfällig och eftersom den mannen var far / dvärg tillät det honom förmågan att stänga av allas förmåga att använda alkemi.

  • I Xing sägs det att en läkare kom från väst för att lära folket om alkahestry som fokuserade på att använda energin i jorden som kallas Dragon's Pulse; doktorn var Van Hohenheim.

En port skapas emellertid inom dem som har förformat mänsklig omvandling, eftersom fader / dvärg krävde ett antal portar för att uppnå sin plan att bli Gud och de enda människor som kunde göra detta var de som vid ett tillfälle hade utfört mänsklig omvandling .

Den verkliga förmågan att utföra alkemi verkar vara något som åtminstone kan utbytas mot Gud i slutet av Broderskap, Ed ger upp sin förmåga att utföra alkemi för Gud, för att återuppliva Al. Gud accepterar detta gärna som ett rimligt pris och gratulerar Ed för att han var den första personen som fick reda på vad Equivalent Exchange är.