Anonim

Freak Out Extended Preview | Fri form

I avsnitt 30: Ishvalan War of Extermination (2009-serien) säger löjtnant Riza Hawkeye att hon och översten kommer att få senare straff för de krigsförbrytelser de begått, att rättvisa kräver det:

Hawkeye förklarar att översten planerar att utse en större demokratisk makt till nationalförsamlingen och söka åtal mot krigsförbrytare som han själv. Ed är chockad över att höra att Roy tar en sådan potentiellt självförstörande väg, men Riza förklarar att det är deras plikt och bot för det de har gjort. (Fullmetal Alchemist Wiki)

men i det sista avsnittet av anime Mustang blir utsedd som en officer med en hög rang. Får han en rättegång i mangan?

4
  • När det nämns (som du angav i din fråga) tas det inte upp igen. Kanske är det tänkt att tas upp igen vid ett senare tillfälle efter att berättelsen är klar, och publiken hör aldrig om det
  • @ThePickleTickler Utöka det lite så har du svar.
  • Det kan också vara så att "rättvisan" som kräver rättegången är deras personliga känsla för rättvisa, för de var inte de enda som begick krigsförbrytelser i Ishval och därför måste regeringen vara värd för en rättegång för varje person som är inblandad i krig skulle vara ganska utarmande av resurser.
  • @cyberson kanske inte för de vanliga soldaterna men för de högt uppsatta officerarna, särskilt för generalstaben

Jag tror att detta kan vara mer ett "det är tanken som räknas" ögonblick. Ja, Hawkeye nämnde en demokratisk rättegång, men efter att den nämnts (som du angav i din fråga) tas den inte upp igen.

Kanske i FMA: B: s universum påbörjades faktiskt en rättegång, men det hände efter de händelser som berättades för publiken, och därmed hörde vi inte om det.

Dessutom måste du komma ihåg att Mustang blev blind i slutet av serien under klimaxkampen med far. Från wiki står det:

Efter att striden med far är över behandlas Roy på ett vårdcentral och pratar med Dr. Knox. Han informerar läkaren om sitt handikapp och säger att han måste gå i pension. Han bestämmer sig för att överföra titeln F hrer till Grumman. Knox informerar sedan Roy om att Dr. Marcoh letade efter honom och förde läkaren till Roy. Marcoh informerar Roy om att han har en Philosopher's Stone som Roy kan använda för att återfå synen. Roy vägrar inledningsvis, men Marcoh säger att han har en plan där de och Ishvalanerna (med hänvisning till själarna i filosofens sten) kan arbeta tillsammans. Marcoh säger att han kommer att lämna över stenen under förutsättning att Roy ändrar Ishval-policyn, låter Ishvalanerna återvända till sitt hemland och låta honom (Marcoh) bo i Ishval som läkare. Roy instämmer i Marcohs krav.

Antingen kan Mustang leva med sin nya funktionshinder (blindhet), eller så kan han läka och sona för sina krigsförbrytelser genom att återuppbygga Ishval-samhället som han tidigare ryckte upp och förstörde. Jag tror att något av dessa straff är tillräckligt för Mustangs krigsförbrytelser, och kanske anime / mangas författare ansåg att dessa skulle räcka för att undvika en verklig rättegång.