Anonim

Noragami-hela Yatos falska dödsfall och roliga 'svar'

Under besvärjelsen är linjerna som talas av gudarna:

Vi vet att Ebisu hade ett "rent hjärta". Som Wikia-artikeln om Ebisu säger:

Han är också en riktigt snäll Gud, eftersom hans önskan att kontrollera och namnge Ayakashi och gå till underjorden för att hämta lokaliseringsborsten beror på att han trodde att om han gjorde det kunde han lindra en del av de strider och smärtor som Ayakashi orsakar och göra världen en riktigt bättre plats. Detta visas när han reinkarneras och pratar med Yato och säger att när han insåg att han existerade tog han in atmosfären och blev omedelbart kär i världen och ville ge världen och människor lycka, med Yato om att det var hans sanna inre karaktär och vilken typ av person han alltid har varit och kommer att vara. Detta sägs återigen i kapitel 39 av Kunimi, som säger att befälhavaren ville kontrollera Ayakashi för att förbättra världen när han förstod att pengar ensamma inte kan göra människor lyckliga.


Jag tvivlar på att de linjer som talas under besvärjelsen inte har någon betydelse eftersom de är perfekta.

Finns det någon logisk grund för hans död orsakad av pacificeringsringen?

2
  • Jag vill nämna att i mangan dödas Ebisu helt enkelt i en kamp mot en annan gud, medan Bishamon försökte skydda honom.
  • Jag tror att det beror på att han använder borsten. Att styra Ayakashi är en synd.

Jag har två teorier om varför Ebisu dödades av Pacification Ring.

För det första är att ringen bara är en energikanon som är avsedd att utrota himmelens fiender. Därför påverkar det inte bara Ebisu utan också de omkring honom. Citat från wikia,

Pacification Ring, en form av straff för att förstöra himmelens fiender.

För det andra var han inte '' ren av hjärtat ''. Vi kan ta orden som de andra gudarna sa att de betyder "rena" efter deras standarder och inte Ebisu eller våra standarder. Därför är Ebisu, som har begått synder mot himlen, inte "ren" av hjärtat, enligt de andra gudarna, som kastade ringen. Den här guden sa här att vad Ebisu gjorde är tabu och vi kan dra slutsatsen att enligt de andra gudarnas standard är Ebisu inte längre ”rent” av hjärtat.

Som Sigfried666 också nämnde, i mangan dödas Ebisu av Takemikazuchis Kiun. Därför är ringen en enda animehändelse och kanske inte har någon logisk motivering.

1
  • Bra teorier. Eftersom det ännu inte finns någon kanonisk motivering för frågan accepterar jag detta svar.

Efter att ha tittat över formuleringen på scenen där han dödades tror jag att dessa rader var sanna. Det skulle sakna om han hade varit ren av hjärta. De missade. Åtminstone när raderna sa under skjutningen. Någon som var villig att riskera sitt liv hoppade framför honom och förstörde skottet, vilket på ett sätt förstärkte det faktum att han var ren av hjärta, att någon som knappt kände honom var villig att riskera livet för hans skull. Det andra skottet skulle sannolikt ha dödat någon, oavsett om de var "rena av hjärtat" eller inte.

Dessa linjer har ingen betydelse, gudarna var bara så säkra på Ebisus synder att de inte förväntade sig att nästa skott skulle missa.