Anonim

#dbzlegends // JOKERXRAGE ♥ ️ // DRAGON BALL LEGENDS GAMEPLAY - 1 // GOGETO SUPER SAIYAN

I den ursprungliga serien presenteras Super Saiyan som en myt: enligt Vegeta när han talar om legenden säger han att den senaste Super Saiyan fanns för 1000 år sedan. Den mytiska kvaliteten på Super Saiyan kvarstår under Frieza-sagan och anses vara anledningen till att Frieza bestämde sig för att döda alla Saiyans.

Nu i OVA 2011, avsnitt av Bardock, lär vi oss att Bardock kan förvandlas till Super Saiyan, och gjorde det i striden med Chilled.

Kan denna inkongruens lösas? Hur kan Super Saiyan vara en myt / legend om åtminstone en, Bardock, fanns knappt innan början av den ursprungliga Dragon Ball-serien?

Det finns två saker att tänka på där. 1.) Vart gick Bardock (eller mer när) och 2.) Filmens kanonitet.

Vart gick Bardock eller mer när:

När Freezer slog Bardock med sin attack förflyttades han med tiden tusen år in i det förflutna. Och ensamt avyttras av en medlem av frysarter genom att vända super saiyan. Kyld men överlevde mötet åtminstone tillräckligt länge för att uttala en varning om en super saiyan.

Så det finns ingen verklig inkonsekvens om vi tar hänsyn till detta. Saiyan-myten säger för 1000 år sedan att en super saiyan dök upp och Freezer fruktar denna LEGEND. Bardock var en super saiyan för 1000 år sedan och satte fruktan för en super saiyan.

Så totalt: Ingen inkonsekvens där, förutom flashbacken i serien där super saiyan visas som någon i en mer apa-liknande form än en normal humanoid.

Canonity:

Filmerna anses nästan aldrig vara en del av huvudkanonen och ignoreras därför ofta i serien. Till exempel Broly-filmerna .... ingen information från dem dyker upp någonsin i någon av serierna bortsett från att super nu använder en brolyliknande transformation för ett universum 6 Saiyan.

Undantag existerar naturligtvis som två filmer som integreras (och görs om) i dragonball super, men innan det händelserna inuti till stor del ignorerades av huvudserien (och väckte ofta några frågor om förmågor, ... om de inte skulle ha ignorerats ).

Bardock gick tillbaka i tiden, så han kunde ha blivit en super saiyan för tusentals år sedan. Frysattack skapade ett maskhål som skickade Bardock tillbaka i tiden. Han faller i det förflutna på sajianernas planet. Enligt denna wikia, minst tusen år före striden på planeten Namek.

http://dragonball.wikia.com/wiki/Dragon_Ball:_Episode_of_Bardock