Anonim

Attack on Titan: Original Soundtrack I - Three Dimensional Maneuver | Hög kvalitet | Hiroyuki Sawano

Många gånger in Attack på Titan, nämner de olika soldaterna något som kallas "tredimensionell manövrering", som verkar vara en effektiv strategi för striderna med Titans. I slutet av kapitel 3 finns det en "grov förklaring" om det:

Det förklarar dock inte riktigt vilken tredimensionell manövrering är, och mangan verkar inte visa så bra vad soldaterna gör när de utför dessa manövrer. Logik skulle diktera att en tredimensionell manöver kan vara vilken manöver som helst eftersom rörelse i den verkliga världen är i tre dimensioner. Men denna term verkar betyda något specifikt.

Vad är en "tredimensionell manöver", och hur är den speciell eller effektiv mot Titans?

3
  • det är som att vara Spiderman!
  • Se även: Hur fungerar 3D-manöverutrustningen?
  • Ja, det skulle vara mer korrekt att kalla det en treaxlig attack, eftersom de attackerar på X-Y-Z-rörelsen, i motsats till höjd / bredd / djup. Om man bara kunde förklara dessa 4D-turer ... eftersom den 4: e dimensionen är tid ........ och de är ganska korta>. <

Enligt vad som visas i Avsnitt 3, Tredimensionell manövrering är verkligen att kunna röra sig i alla tre axlarna. Vi kan normalt röra oss tvådimensionellt, vilket innebär att vi rör oss längs ett horisontellt plan. Kugghjulet introducerar en vertikal axel, vilket gör det möjligt för människor att flytta till önskad höjd också.

När det gäller fördelarna med att bekämpa Titans, förutom de som Rinzwind säger i sitt svar (undvik att falla i spillror och liknande, och också, för att få folk att röra sig mycket snabbare), antar jag att det mest uppenbara skulle vara det faktum att människor behöver inte kämpa på en höjd som bara når en Titans fötter eller ben och kan stiga tillräckligt för att kunna attackera dem där det kan göra någon faktisk skada. Från Attacker mot Titan avsnitt jag har sett hittills (3 avsnitt), människor går alltid för nacken, vilket innebär att denna utrustning gör att de kan slå på mer (förmodligen) sårbara fläckar.

  • Framåt-bakåt är 1 dimension (linje)
  • Vänster-höger är två dimensioner (kvadrat)
  • Upp-ner är 3 dimensioner (kub)

Från vad jag minns i första avsnittet av anime (jag har inte läst mangan, förlåt): flera soldater hoppade från sina hästar i träden med kablar. Det skulle vara tre dimensioner. Sedan vistelsen på hästen skulle ha varit 2-dimensionell.

Om effektivitet: det kan vara lite tidigt att svara men att kasta in några cent ... Jag skulle gissa att eftersom Titans är så stora är de förmodligen tuffa men inte snabba. Så Titans kan lätt förstöra väggar, hus eller träd som ses i avsnitt 1 och soldaterna skulle behöva springa runt dessa, vilket gör attacker mindre effektiva (och farligare) eftersom de för det mesta skulle undvika spillror och fallande föremål.

Så att komma in i luften kan vara mycket effektivare. Jag antar att de skulle använda kablarna för att försöka fästa en Titan och få den att falla ner.

3
  • Sååååååå avsnitt 2 visar mig fel: långsam är de inte: D: D
  • 1 Ja, men jag tror att du har rätt. Baserat på utrustningen och allt tror jag att tredimensionell manövrering är uppstigning. Titaner måste dödas på ett specifikt sätt som kräver att man klättrar upp dem, så det är vettigt.
  • @Rinzwind, Och det är inte ens snabb, det finns mycket snabbare.