Anonim

The 4 Seasons - Sherry

I avsnitt 380 av One Piece, under Brooks återgivning av "Bink's Booze", gör Frankie och Chopper en ganska bisarr dans med vad som ser ut som ätpinnar i näsan och håller korgar framför dem.

Är dansen helt slumpmässig, eller är det något igenkännligt för en japansk tittare?

(Skärmdump taget från Crunchyroll-videoflöden.)

1
  • Chopper hade visat sig göra ätpinnen flera gånger tidigare ... men jag tror att Luffy introducerade Chopper för den. Dansen men idk.

Efter någon google-sökning snubblade jag på den här sidan, om Hyottoko: där nämns det

I vissa delar av nordöstra Japan betraktas Hyottoko som eldens gud. Det finns en välkänd folkhistoria i form av musik, izumoyasugibushi ( ) där en fiskare dansar med en bambukorg och har samma visuella uttryck som Hyottokos mask. . Under denna dans lägger en person fem yen mynt på näsan.

Mer info finns här:

Efterliknade en komisk gest för att fånga locher med en bambukorg, njöt den så kallade dojo-sukui-loach-scooping-dansen åtföljd av Yasukibushi-låten i Tokyo efter Osaka tidigt på 1900-talet. Denna unika dans framfördes på många små teatrar i Asakusa, Tokyo, vilket är mycket hjälpsamt att vara känd över hela landet. De flesta japaner känner Yasukibushi även om de inte känner till platsnamnet Yasugi i Shimane Prefecture. Dojo-sukui-dansaren med en bambukräm på sin sida och bambukorg i händerna, som visas på bilden, är rolig nog för att råda i landet som en bankettunderhållning utförd av en amatör.

Här är en youtube-video som visar dansen.