Anonim

NikAudio - \ "Parallels \" (heroisk actionmusik)

I Monthly Girls 'Nozaki Kun (både i avsnitt 1 av anime och kapitel 1 i mangan) berättar Nozaki för Sakura att cykelscenen inte kan köra tandem eftersom det strider mot fordonslagen och han kan inte visa det i hans manga.

Men samma tandemridning visas i flera aktuella verk (som avsnitt 12 i "Your Lie in April" - Kaworu rider Kouseis cykel stående).

Så, har uttalandet av Nozaki-kun någon verklig världsparallell? Är mangakonstnärer verkligen pressade av redaktörerna att inte lägga farliga eller olagliga scener i sina verk?

Finns det någon lag som förbjuder visning av "olagliga" aktiviteter?

Tänk på att Nozakis manga riktar sig till tjejer 15+ i hans fiktiva värld.

2
  • Jag tror att poängen med cykelsaken i Nozaki-kun var som en komisk överdrift av den typ av tryck som faktiska mangakonstnärer möter. Visst skulle ingen mangaredaktör (förutom kanske en för en manga för barn) bry sig om två personer som cyklade.
  • Jag skulle inte nödvändigtvis begränsa detta till bara mangakonstnärer - denna typ av censur har funnits i media sedan nästan början.

Jag tror vad som skiljer sig åt Månadsflickor Nozaki-kun och Shigatsu wa Kimi no Uso (Din lögn i april) är avsikten. Månadsflickor Nozaki-kun, som senshin kommenterade, var troligen komisk överdrift. Å andra sidan, Shigatsu wa Kimi no Uso använde fordonslagen som ett tillfälle att visa styrkan i huvudpersonen och de återkommande karaktärernas vänskap (att de till och med skulle behöva bryta mot lagen för att få sin vän dit han behöver vara och till och med klippa klasser).

I förhållande till detta har Japan också en egen (till utlänningar) kultur av självständighet. Deras familj får dem att ta kollektivtrafik snarare än att släppa av dem med familjebilarna. Det är ett stort nej-nej att personligen släppa av dem. Detta, som tros, hjälper dem att växa i självständighet; ändå, medan endast en kultur, anime skildrar vanligtvis en förmögen unge (vanligtvis en ung dam) släppte iväg med (ut) butlers. Detta leder till två divergerande betydelser i anime:

  1. det rika barnets stolthet, eller
  2. förläget för att inte vara "oberoende".

Att visa detta levererar, som nämnts, olika avsikter.

(Även om jämförelsen mellan a lag och a kultur är annorlunda, deras värde verkar lika, så du kan ta det med värde.)

1
  • 8 Jag tycker att det är värt att nämna att även om "cykelsaken i Nozaki-kun var som en komisk överdrift av den typ av tryck som faktiska mangakonstnärer möter" (som senshin uttrycker det), varje gång vi ser mer än en person som kör en cykel på Shigatsu wa Kimi no Uso, vi får också ett varningsmeddelande i slutet av avsnittet som säger att "Två personer på en cykel är förbjudna enligt lag". Så även om trycket inte finns, spelar författarna eller producenterna det fortfarande säkert.