Anonim

Vagnens måne (akt 1-3) Läs beskrivningen

Någon gång före avsnitt 12 lär vi oss att Harime Nui förlorade sitt vänstra öga från Matoi Isshin som slog henne med en halv sax.

Runt avsnitt 20 genomborras Harime Nui genom bröstet av Ryuuko, även av en halv sax, men den gången upplevde hon inte smärta och läktes omedelbart av detta allvarligare sår.

Det avslöjas också att Harime Nui blandades med Life Fibers från födseln efter att ha utvecklats i en Life Fiber-kokong.

Med tanke på dessa fakta, varför gjorde det?

  • Harime Nui upplever smärta när den skärs av Isshin?

  • Hennes öga läker inte av såret?

På den andra dagen av en officiell helårsvisningsvisning den 30–31 maj 2014 på Kadokawa Cinema Shinjuku hölls en prat / frågesession. En av frågorna ställde frågan:

När Nuis vänstra öga attackerades av Dr Matoi, även om saxbladen bara var ena sidan, varför återhämtade sig inte såret?

som besvarades av Kazuki Nakashima, scenarioskribenten för Döda la Kill,

Nui tog sin slarv [som att bli attackerad] som ett straff, så hon lämnade såret i fred.

Källa: Privatter (japanska), pixiv uppslagsverk (japanska)


Jag skulle dra slutsatsen att regenereringen inte är ett passivt drag som kommer att göras automatiskt, men det behöver användarens vilja.

1
  • 1 Jag antar att det är det "officiella" svaret även om jag tycker att det är ganska lamt. Nui verkar speciellt inte som den typ av karaktär som gillar att gå runt med ett saknat öga.

Baserat på sidan Nui Harime wikia, var hennes öga förstörd.

Nui distraherades av ljudet av Ryūko som krävde sin far och tillät Isshin att förstöra hennes vänstra öga med det lila saxbladet.

Det är också värt att notera att saxbladen kunde

förhindra att Nuis armar regenererar när de skars av.

Saxbladen är kända för att vara den enda sak som kan skära igenom livsfibrer, och detta är troligtvis det som förhindrar regenerering av Nuis kroppsdelar som togs bort av dem, eftersom det förstör dem.

Som en sida, i många anime och visar, när en lem eller kroppsdel ​​är förstörd, det kan inte regenereras. Det bästa exemplet jag kan tänka mig är

När Claymore förlorar en lem i Claymore kan de få den att läka genom att sätta fast den avskilda lemmen igen. Men när Clares arm förstörs har hon ingen arm förrän en ges till henne av Irene.

3
  • 1 Obs: den intakta saxen och halvsaxen är sannolikt relevant. Tog han inte hennes öga när saxen var intakt.
  • Men i anime visar det honom krossa mot hennes öga och inte extrahera den helt och klippa av den.
  • @SupremeGrandRuler ja men saxbladen är det enda som kan klippa (vilket tydligen är detsamma som förstöra i denna show) Life Fibers