Anonim

Twilight Theme Song - Goldentusk

För nu vet vi att du behöver de fyra road porneglpyh för att få plats för raftel.

  • Big Mom har en av dem.
  • En annan hålls av Kaido.
  • Den tredje är på den rörliga ön Zou.
  • Platsen för den sista är unknown.

Så vi kan säga att Big Mom och Kaido har gjort det 1/4 information om platsen för raftel. Och vi antar att de inte delar denna information med varandra. Så de är ganska långt ifrån att hitta den här ön.

Ruffys besättning är den enda kända för att känna 2 road porneglpyh (gjorde en kopia av Big Mom's och den på Zou), så han har 2/4 av informationen.

Så Ruffys besättning är just nu i bästa läge för att hitta raftel. Men: även om ett annat besättning hade hela vägen porneglpyh, kan de inte läsa dem. Hur ska de få den information som är skriven på dessa stenar? Är Nico Robin det enda sättet att hitta raftel?

Enligt handlingen antyds Nico Robin att vara den enda personen som kan läsa poneglyfer. Det är därför som världsregeringen förklarar henne som ett högt prioriterat mål. Källa från Wikia

Med detta sagt har vi sett två andra möjliga sätt för Poneglyphs att dechiffreras:

  • The Voice Of All Things är vad Roger brukade förstå Poneglyphs och nå Raftel. Det är känt att det är en extremt sällsynt förmåga, men vi har redan sett ett par andra karaktärer uppvisa det, inklusive Luffy. Syftet med denna förmåga är dock inte att läsa poneglyfer och till och med de med den kanske inte kan använda den på samma sätt.

  • The Three Eyed Tribe kan förmodligen dechiffrera fonlyfer med sitt tredje öga. Det var därför Big Mom hade en dotter, Pudding, med en stammedlem. Det är dock inte klart om hon kommer att kunna aktivera denna kraft, eftersom hon är en blandad typ. Vi har inte riktigt information om andra medlemmar i denna ras, men med tanke på vad världsregeringen gjorde mot Ohara är det möjligt att de tre ögonen kanske inte längre finns kvar.

Så svaret på din fråga är ja, baserat på den information vi har hittills, är Robin den enda som kan dechiffrera dem. Därför kan det vara sant att endast Strawhats kan ta reda på det i slutändan. Men andra pirater kan alltid använda underhandlade medel för att få denna information från henne.