Anonim

Duck Song 2

Jag har tittat på alla Dragon Ball, Dragon Ball Z, och det som finns tillgängligt för Dragon Ball Super, men kan fortfarande inte räkna ut detta. Vad står förkortningarna för de olika Super Saiyan-omvandlingarna för i DBZ? Till exempel har jag sett "SSGSS." Betyder detta "Super Saiyan Gud Super Saiyan?" Vilka är förkortningarna för Super Saiyan 1 och Super Saiyan 2?

Ja du har rätt. SSGSS står för Super Saiyan God Super Saiyan. Jag vet att det inte är meningsfullt, men enligt den information jag samlat in, "Super Saiyan Gud Super Saiyan, mer allmänt känd som Super Saiyan Blue, är en form som kan nås efter att ha absorberat kraften från Super Saiyan Gud och sedan kombinerat den med Super Saiyan-formen. "

För andra former som Super Saiyan 1 och Super Saiyan 2 används inga snygga förkortningar. De är allmänt kända som SSJ / SS för Super Saiyan 1, SSJ2 / SS2 för Super Saiyan 2, och så vidare. Det finns också andra former som USSJ (Ultra Super Saiyajin), som ibland förväxlas med Super Saiyan 2 eller 3, men notera att de är olika. Du kan hitta mer information på denna webbplats också.

3
  • Men vad betyder 'J' i SSJ och SSJ2?
  • 4 @ThePickleTickler Jag tror att J kommer från det faktum att på japanska kallas Saiyans faktiskt för Saiya-jin. Jin på japanska betyder "folk" och är det vanliga suffixet för en nationalitet (t.ex. Amerika-jin är "amerikansk", Furansu-jin är "franska"). När showen togs ut på engelska ändrades den till Saiyan, med det engelska suffixet -en som vi såg i Italienska och Martian. Jag tror faktiskt att det skulle göra en bra fråga ensam.
  • 1 @Torisuda Ställd i en ny fråga

SSJ1 = Super Saiya Jin 1

SSJ2 = Super Saiya Jin 2

SSJ3 = Super Saiya Jin 3

SSG = Super Saiya Gud

SSGSS = Super Saiyan Gud Super Saiyan

SSJB / SSB = Super Saiya Jin Blue*

LSSJ = Legendarisk Super Saiya Jin

SSJR = Super Saiyan Jin Rage

* Det är den sista omvandlingen med ett nytt namn. Det nya namnet introducerades i mangan eftersom fansen klagade på att det tidigare namnet var för komplicerat.

2
  • Det bör noteras att SSB och SSGSS är desamma.
  • 1 Detta är dock det rätta svaret SSJ är vad super saiyajin 1 är. Det finns inget 1 Efter det. Det har diskuterats ganska noggrant här för referens gamefaqs.com/boards/960298-dragon-ball-raging-blast/52296870